Εγκυμοσύνη: Ανακαλύφθηκε «ένδειξη» που υποδεικνύει το φύλο του μωρού
Εγκυμοσύνη: Ανακαλύφθηκε «ένδειξη» που υποδεικνύει το φύλο του μωρού


Εδώ και αιώνες κυκλοφορούν διάφοροι αστικοί μύθοι για το πώς μπορεί μια γυναίκα να προβλέψει το φύλο του μωρού που θα γεννήσει. Πιθανότατα έχετε ακούσει κάποιους από αυτούς, όπως το ότι αν η κοιλιά είναι φουσκωμένη σχετικά ψηλά το μωρό θα είναι κορίτσι, ενώ αντίθετα αν το μωρό βρίσκεται πιο χαμηλά στη μήτρα θα είναι αγόρι.

Τι λέει όμως η επιστήμη για όλα αυτά; Υπάρχουν πράγματι ενδείξεις που «προδίδουν» το φύλο του μωρού;

Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Brain, Behavior, and Immunity, το φύλο του μωρού επηρεάζει την υγεία της μέλλουσας μητέρας. Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, οι γυναίκες που κυοφορούν κορίτσι παρουσιάζουν συχνά αυξημένα επίπεδα φλεγμονής στο σώμα τους και αυτό εκδηλώνεται με ένα εντονότερο αίσθημα κακουχίας, συγκριτικά με γυναίκες που περιμένουν αγόρι.

 

Το φύλο του μωρού

, αναφέρει η μελέτη, συνδέεται με τη λειτουργία του ανοσοποιητικού της γυναίκας, η οποία είναι εντονότερη όταν το έμβρυο είναι γένους θηλυκού. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να επηρεάσει το αν μια γυναίκα θα έχει έντονες ναυτίες ή λιγούρες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της.

«Η έρευνά μας βοηθά τόσο τις γυναίκες όσο και τους μαιευτήρες να αναγνωρίσουν ότι το φύλο του μωρού αποτελεί παράγοντα που πιθανώς επηρεάζει το πώς ανταποκρίνεται ο οργανισμός της γυναίκας σε καθημερινές “προκλήσεις” που σχετίζονται με την ανοσοαπόκριση. Κατ’ επέκταση, μπορεί να αποτελέσει τη βάση για μελλοντικές έρευνες που θα εξετάζουν πώς οι διαφορές στη λειτουργία του ανοσοποιητικού επηρεάζουν την αντίσταση του γυναικείου οργανισμού σε ιούς και άλλες λοιμώξεις ή σε χρόνιες παθήσεις (όπως το άσθμα), αλλά και κατά πόσο η αντίσταση αυτή επηρεάζει την υγεία του εμβρύου» εξηγεί η Αμάντα Μίτσελ από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο, μία εκ των συντακτών της νέας μελέτης.onmed.gr

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!