9 Απίστευτα Πράγματα που Κάνουν τα Έμβρυα!
9 Απίστευτα Πράγματα που Κάνουν τα Έμβρυα!


Τι μπορούν να κάνουν τα μωρά ενώ βρίσκονται ακόμη στην μήτρα;

Η ζωή των μωρών ξεκινά πολύ πριν καν κάνουν το ντεπούτο τους στον κόσμο. Μάλιστα, οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει πως τα έμβρυα μέσα στην μήτρα είναι ικανά για πολλά θαυμαστά πράγματα. Εσείς γνωρίζατε τα παρακάτω;

1)Χαμογελούν!

Ναι, είναι αλήθεια! Οι 4D υπέρηχοι αποκάλυψαν πως τα μωρά μπορούν και χαμογελούν μέσα στην μήτρα από την 26η εβδομάδα. Πόσο χαριτωμένο;!

2)Κλαίνε!

Είναι λίγο αποκαρδιωτικό, αλλά όπως και να το κάνουμε πρέπει με κάποιον τρόπο να «προπονηθούν» και σε αυτό, μιας και το κλάμα είναι σημαντικό εργαλείο επικοινωνίας για τα νεογέννητα.

3)Έχουν λόξυγκα!

Αυτό είναι πραγματικά αστείο! Τα μωρά μπορεί να έχουν λόξυγκα ήδη από το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Οι μητέρες συνήθως δεν το καταλαβαίνουν!

4)Αντιδρούν στο φως!

Τα μάτια των μωρών παραμένουν ερμητικά κλειστά μέχρι και τον 7ο μήνα, απόλυτα λογικό εάν σκεφτεί κανείς πως η όραση είναι η τελευταία αίσθηση που αναπτύσσουν. Από τον 7ο μήνα, όμως, και μετά τα μωρά, ως δεινοί κολυμβητές, ανοίγουν τα ματάκια τους και, αφού δεν έχουν και πολλά να δουν, αντιδρούν στο φως που φιλτράρεται από την κοιλιά σας προσπαθώντας να απομακρυνθούν από αυτό.

5)Έχουν γευστικές προτιμήσεις!

Ό,τι τρώτε μεταφέρεται στο μωρό σας και έτσι τα έμβρυα παίρνουν μια γεύση του κόσμου πολύ πριν δοκιμάσουν την πρώτη τους τροφή. Μάλιστα, οι έρευνες δείχνουν πως το μωρό μπορεί να παρουσιάσει συγκεκριμένες γευστικές προτιμήσεις ήδη από την 15η εβδομάδα, αφού τείνουν να καταπίνουν περισσότερο αμνιακό υγρό όταν αυτό είναι γλυκό!

6)Κάνουν αναπνευστικές κινήσεις!

Τα έμβρυα λαμβάνουν το απαιτούμενο οξυγόνο από τον ομφάλιο λώρο, ενώ παίρνουν την πρώτη τους ανάσα με το που βγουν στον έξω κόσμο. Ωστόσο, οι επιστήμονες έχουν βρει πως τα μωρά κάνουν αναπνευστικές κινήσεις ήδη από την μήτρα.

7)Ουρούν!

Επειδή το έμβρυο καταπίνει και χωνεύει αμνιακό υγρό, είναι απολύτως φυσικό να απελευθερώνει ούρα μέσα στην μήτρα. Πριν βιαστείτε να πείτε «αηδία», σκεφτείτε πως είναι πεντακάθαρα και πως σύντομα θα έχετε μαζί τους μια πολύ πολύ στενή σχέση!

8)Πιπιλούν το δάχτυλό τους!

Έχει παρατηρηθεί πως πολλά μωρά από τον 6ο μήνα πιπιλούν το δάχτυλό τους και, μάλιστα, δείχνουν προτίμηση στο αντίχειρα του δεξιού τους χεριού.

9)Βλέπουν όνειρα… μάλλον!

Οι υπέρηχοι έχουν δώσει στοιχεία στους ερευνητές που υποδεικνύουν πως τα έμβρυα όταν κοιμούνται κινούν γρήγορα τα μάτια τους (ύπνος REM-από το αγγλικόRapid Eye Movement), κάτι που πιθανώς υποδηλώνει πως βλέπουν όνειρα. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν είναι σίγουρο, αφού ο εγκέφαλος των εμβρύων δεν είναι –ακόμη τουλάχιστον-δυνατόν να παρακολουθηθεί. happyparenting.gr

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!