Τι σκέφτονται να κάνουν οι μελλοντικοί γονείς αλλά πέφτουν έξω!
Τι σκέφτονται να κάνουν οι μελλοντικοί γονείς αλλά πέφτουν έξω!


Πολλά ζευγάρια μόλις μαθαίνουν τα ευχάριστα νέα της εγκυμοσύνης αρχίζουν να κάνουν σχέδια για τη μελλοντική τους οικογένεια και πώς θα είναι ως γονείς! Βλέποντας τη συμπεριφορά άλλων γονιών ή έχοντας τις δικές τους αναμνήσεις από τους γονείς τους τα ζευγάρια που θα γίνουν στο μέλλον γονείς κάνουν μια κρυφή ή φανερή λίστα με όσα πράγματα θέλουν ή δε θέλουν να κάνουν για τα οποία όμως συνήθως πέφτουν έξω!

Θα μοιραζόμαστε τα ξενύχτια
Όσο καλή πρόθεση κι αν υπάρχει για να μοιράζεται εξίσου το ξενύχτι για το τάισμα του μωρού συνήθως δεν είναι εφικτό. Ειδικά όταν η μαμά θηλάζει, ο μπαμπάς δεν έχει λόγο να ξυπνήσει! Ακόμα και να το εφαρμόσει κάποιο ζευγάρι στην αρχή τις πιο πολλές φορές μετά η μαμά είναι αυτή που ξενυχτάει κάθε βράδυ!

Δε θα είμαστε έξω με τα παιδιά να τσιρίζουν ή να κλαίνε
Κι όμως! Πολλοί το είπαν αλλά λίγοι το κατάφεραν. Υπάρχει κάτι πολύ απλό σε αυτό που σχεδόν κανένας μελλοντικός γονιός δε σκέφτεται. Όσες φορές έτυχε να συναντήσετε κάποιο παιδί να ουρλιάζει σε δημόσιο χώρο νομίζετε ότι οι γονείς του το ευχαριστιούνται; Αντιθέτως! Ίσως να είχαν σκεφτεί κι αυτοί κάποτε το ίδιο με εσάς. Ότι δηλαδή θα απέτρεπαν να βρεθούν σε δημόσιο χώρο με το παιδί τους να γκρινιάζει…αλλά έπεσαν έξω!

Ποτέ δε θα το άφηνα να κοιμηθεί μαζί μας!
Η πλειοψηφία των γονιών το λέει αυτό και το πιστεύει όντως, αλλά υπάρχουν μερικοί παράμετροι που δεν μπορείτε να τους υπολογίσετε όπως πώς νιώθει το παιδί όταν αρρωσταίνει ή όταν βλέπει έναν εφιάλτη που σας ανάγκη ιδιαίτερα τη νύχτα…και ναι θα υπάρξουν φορές και αρκετές μάλιστα, που ίσως χρειαστεί να κοιμηθείτε και οι τρεις μαζί!

Δεν θα μιλάμε συνέχεια για το παιδί μας
Για το πότε θα γεμίσετε το κινητό σας με φωτογραφίες του μωρού σε όλες τις φάσεις της καθημερινότητάς του από το πρώτο κιόλας λεπτό της γέννησής του ούτε που θα το καταλάβετε! Κι όχι μόνο αυτό! Κάθε φορά που θα κάνει κάτι καινούργιο θα το ανακοινώνετε με τρομερό ενθουσιασμό και συγκίνηση! Ακόμα κι αν αυτό είναι απλώς ότι σας κοίταξε…και η αλήθεια είναι ότι αυτή είναι η μαγεία του να είσαι γονιός!

Πηγή: mommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!