Video: Μην νευριάζετε μπροστά στα παιδιά σας
Video: Μην νευριάζετε μπροστά στα παιδιά σας


Ένα πείραμα που πραγματοποιήθηκε από το “Institute For Learning and Brain Sciences” αποδεικνύει τον φόβο που προκαλούν σε ένα παιδί οι φωνές και τα νεύρα.

Η ένταση, τα νεύρα, ο θυμός, οι φωνές και τα ουρλιαχτά μπορούν να επηρεάσουν τη συμπεριφορά ενός παιδιού, ακόμα και όταν αυτό είναι τόσο μικρό που δεν έχει προλάβει ούτε να μιλήσει. Δεν έχει σημασία αν οι φωνές απευθύνονται στο παιδί ή όχι.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι από πολύ μικρή ηλικία τα παιδιά αντιλαμβάνονται τον εκνευρισμό των μεγαλυτέρων και στην προσπάθειά τους να μην εντείνουν τα νεύρα παραμένουν σιωπηλά και φοβισμένα. Μέσα από ένα βίντεο-πείραμα το “Institute For Learning and Brain Sciences” προσπαθεί να αποδείξει τον παραπάνω ισχυρισμό.

Στο βίντεο που ακολουθεί πρωταγωνιστεί ο Άντριαν, ένας ξανθός μπόμπιρας 15 μηνών, ο οποίος αρχικά καλείται να παίξει με διάφορα αντικείμενα που του δίνονται από μία νεαρή κοπέλα. Όλα κυλούν ομαλά μέχρι τη στιγμή που μία γυναίκα εισέρχεται στον χώρο και ενοχλημένη από τον θόρυβο που κάνουν τα παιχνίδια φωνάζει στη νεαρή κοπέλα. Όταν αυτή συνεχίζει να προσπαθεί να παίξει με τον Άντριαν και του δίνει τα παιχνίδια, ο Άντριαν, αρνείται να τα πιάσει στα χέρια του ενώ με αλλαγμένη διάθεση κοιτάει τη νευριασμένη γυναίκα. 

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι μέσα από αυτό το πείραμα αποδεικνύεται ότι τα παιδιά είναι ικανά να αντιληφθούν τα συναισθήματα των ανθρώπων γύρω τους ενώ την ίδια στιγμή μπορούν να ελέγξουν τη συμπεριφορά τους. Άλλωστε ο αυτοέλεγχος είναι μία από τις πιο σημαντικές ικανότητες που αποκτούν οι άνθρωποι μέχρι την ηλικία των τριών χρόνων.

Η ίδια έρευνα με διαφορετικά αντικείμενα πραγματοποιήθηκε σε άλλα 149 παιδιά ηλικίας 15 μηνών, αγόρια και κορίτσια. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όλα τα παιδιά δεν άγγιζαν τα παιχνίδια, όταν είχε προηγηθεί ένταση.

Πηγή: pathfinder.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!