Τι δεν πρέπει να λέτε στην κόρη σας για το σώμα της;
Τι δεν πρέπει να λέτε στην κόρη σας για το σώμα της;


Όλοι οι γονείς θέλουν τα παιδιά τους να νιώθουν καλά με το σώμα τους, να το φροντίζουν και να το αγαπούν. Πολλές φορές όμως οι μανούλες που έχουν κόρες, ίσως άθελα τους, δίνουν περισσότερη έμφαση στο σωματικό βάρος, αγνοώντας ότι με αυτόν τον τρόπο προκαλούν τελικά το αντίθετο αποτέλεσμα από εκείνο που επιθυμούν.

Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Cornell Food and Brand Lab και στην οποία συμμετείχαν 500 γυναίκες ηλικίας 20-35 ετών, η συνεχής αναφορά στα κιλά τους κατά τη διάρκεια της παιδικής τους ηλικίας, επηρέασε σε σημαντικό βαθμό την εικόνα που έχουν σήμερα οι ίδιες για το σώμα τους.

Επιπλέον, όπως αποδείχτηκε, οι υπέρβαρες αλλά και οι πολύ αδύνατες γυναίκες σε μεγάλο ποσοστό θυμούνταν τους γονείς τους να κάνουν πολύ συχνά αρνητικά σχόλια για το βάρος τους, όταν ήταν παιδιά. 

Αντιθετα οι γυναίκες με φυσιολογικό δείκτη μάζας σώματος δεν είχαν τέτοιες αναμνήσεις από την παιδική τους ηλικία.

Οι υπεύθυνοι της έρευνας υποστηρίζουν ότι αν θέλετε να βοηθήσετε τις κόρες σας να αγαπήσουν το σώμα τους και να αποκτήσουν μια θετική εικόνα γι’ αυτό, πρέπει να σταματήσετε να τους μιλάτε για κιλά και ζυγαριές.

Επικεντρωθείτε στο να τους μάθετε να τρώνε υγιεινά, να αγαπήσουν την άσκηση και να φροντίζουν την καθημερινή τους υγιεινή. Αν αποκτήσουν σε μικρή ηλικία αυτές τις καλές συνήθειες είναι πολύ πιθανόν να τις διατηρήσουν και μεγαλώνοντας, πετυχαίνοντας έτσι να έχουν ένα υγιες και δυνατό σώμα.

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!