Έτσι θα κουραστείτε λιγότερο κατά την προετοιμασία του παιδικού πάρτι
Έτσι θα κουραστείτε λιγότερο κατά την προετοιμασία του παιδικού πάρτι


Το πάρτι του παιδιού πλησιάζει κι εσείς ξέρετε ότι όλα πρόκειται να περάσουν απ’ τα χέρια σας -από την καθαριότητα και την μετατροπή του σπιτιού σε έναν χώρο κατάλληλο για παιδιά, μέχρι το φαγητό! Σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση, όμως λίγες έξυπνες ιδέες μπορούν να κάνουν αυτή τη μέρα πιο ξεκούραστη για να τη χαρείτε κι εσείς. Τι μπορείτε να κάνετε, λοιπόν;

Ορίστε τον μπαμπά και τον εορτάζοντα υπεύθυνους της διακόσμησης
Είναι μία από τις απαραίτητες αλλά ταυτόχρονα πιο εύκολες και διασκεδαστικές δουλειές με τις οποίες μπορείτε να επιφορτίσετε τον μπαμπά και τον μικρό εορτάζοντα. Αφήστε τους να κρεμάσουν τις γιρλάντες, να φουσκώσουν τα μπαλόνια και να διακοσμήσουν το σπίτι όπως του αρμόζει για την περίσταση ή με βάση ένα συγκεκριμένο θέμα.  Έτσι, εσείς όχι μόνο θα βγάλετε ένα βάρος από πάνω σας, αλλά και το πάρτι θα έχει τη… σφραγίδα του παιδιού, που θα χαρεί να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην προετοιμασία.

Τι να κάνετε με το φαγητό και την τούρτα 

Η προετοιμασία του φαγητού του πάρτι είναι ίσως η πιο χρονοβόρα διαδικασία. Για να τη βγάλετε εις πέρας, θα χρειαστεί να οργανωθείτε με τα ψώνια του σούπερ-μάρκετ και να κατασταλάξετε στο μενού αρκετές μέρες πριν -μην το αφήσετε για τελευταία στιγμή γιατί θα αγχωθείτε. 

Μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε παραγγέλνοντας μία τούρτα  με βάση τις αγαπημένες γεύσεις του παιδιού αλλά και το σχέδιο που ξέρετε ότι θα το ενθουσίαζε! Αν πάλι θέλετε το γλυκό να είναι δικό σας δημιούργημα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα γλυκό τύπου τούρτα από πολλά στρώματα pancakes που θα περιχύσετε στο τέλος με σοκολάτα. 

Επιλέξτε λίγα και καλά παιχνίδια
Το… μυστικό για να μην γίνει το σπίτι εντελώς άνω-κάτω και βρίσκετε παιχνίδια σε κάθε γωνιά του για πολύ καιρό μετά το πάρτι είναι να σκεφτείτε πώς θα κρατήσετε τα παιδιά απασχολημένα για ώρα. Μία πινιάτα για παράδειγμα, που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας, είναι το τέλειο παιχνίδι με το οποίο τα παιδιά θα κολλήσουν (απλώς φροντίστε να τραβήξετε στην άκρη τα έπιπλα για να έχουν άπλετο χώρο οι παίκτες). Η γωνιά του μικρού ζωγράφου είναι επίσης μια ιδέα, ιδανική αν οι μικροί καλεσμένοι είναι λίγοι. Για να την εφαρμόσετε, σε ένα μεγάλο τραπέζι τοποθετήστε μικρά καβαλέτα ή καμβάδες που θα βρείτε στην αγορά, μπογιές και μικρές ποδιές έτσι ώστε τα παιδιά να ζωγραφίζουν με τις ώρες.

Εύκολοι τρόποι για να μειώσετε τα ατυχήματα στο σπίτι

Δεν γλιτώνετε από το να κρύψετε τα αντικείμενα αξίας που έχετε στο σπίτι σας -τόσο για να μην τραυματιστούν τα παιδιά (αν μιλάμε για γυάλινα ή άλλα διακοσμητικά) όσο και για να μην σπάσουν. Όμως, μπορείτε να προβλέψετε ότι κάποιο παιδί θα ρίξει το αναψυκτικό του στο τραπέζι ή θα λερώσει τον καναπέ όταν τρώει. Για να αποφύγετε την ταλαιπωρία της επιπλέον καθαριότητας μετά, η λύση είναι να καλύψετε τα τραπέζια και τους πάγκους με πλαστικά, απορροφητικά τραπεζομάντηλα που απλώς θα πετάξετε μετά το τέλος του πάρτι. Φυσικά, θα πρέπει να είναι εναρμονισμένα με τη διακόσμηση -γι’ αυτό, καλό θα είναι να επιλέξετε χρωματιστά τραπεζομάντηλα με σχέδια. Είναι αυτονόητο, επίσης, ότι τα πλαστικά πιατάκια και μαχαιροπίρουνα για να φάνε οι μικροί καλεσμένοι, όχι μόνο θα βολέψουν εσάς, αλλά θα ενθουσιάσουν και τα παιδιά, αν τα σχέδιά τους είναι θεματικά.

Όσον αφορά τα έπιπλα, μπορείτε να τα καλύψετε με πρόχειρα ριχτάρια που δεν θα στενοχωρηθείτε αν λερωθούν.

Πηγή; mama365.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!