Ο μύθος με το νερό και το λεμόνι το πρωί
Ο μύθος με το νερό και το λεμόνι το πρωί


Όλο και περισσότεροι άνθρωποι στο περιβάλουν μου ακούω ότι ξεκινάνε τη μέρα τους με χλιαρό νερό και λεμόνι. Καιρό τώρα κυκλοφορεί ο μύθος ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε όταν ξυπνάμε είναι να πίνουμε ένα φλιτζάνι τσαγιού με ζεστό νεράκι και λεμόνι.

Το έψαξα κι έμαθα τα εξής:

1. Ενεργοποιεί το πεπτικό σας σύστημα. Το πόσιμο ζεστό νερό με λεμόνι διεγείρει τη γαστρεντερική οδό, καθιστώντας το σώμα σας πιο ικανό να απορροφά θρεπτικά συστατικά και να περάσει τροφή μέσα από το σύστημά σας με ευκολία. Ο χυμός λεμονιού λειτουργεί επίσης για να ανακουφίσει την καούρα και τη φούσκωμα.

[AdTech Ad]

2. Σας βοηθάει να χάσετε βάρος. Τα λεμόνια περιέχουν πηκτίνη, μια ίνα που υποστηρίζει την απώλεια βάρους .

3. Δυναμώνει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Η βιταμίνη C. Κάνει καλό για την καταπολέμηση της ασθένειας. Να έχετε κατά νου ότι στις περιόδους που βιώνετε έντονο στρες, είστε ευάλωτες σε διάφορα για τό είναι καλό να αυξήσετε την πρόσληψη της βιταμίνης C κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων.

4. Βελτιώνει το δέρμα σας. Η βιταμίνη C είναι επίσης σημαντική για το δέρμα, καθώς παίζει σημαντικό ρόλο στη σύνθεση κολλαγόνου (που ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος) και αναγεννά τα κατεστραμμένα κύτταρα.

5. Ενεργεί θετικά απέναντι στις φλεγμονές Το ζεστό νερό λεμονιού πραγματικά λειτουργεί θεραπευτικά.

πηγή:marymary.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!