Λάθη που κάνουμε στην καθημερινότητά μας με το μωρό μας και τα αγνοούμε
Λάθη που κάνουμε στην καθημερινότητά μας με το μωρό μας και τα αγνοούμε


Πόσο ασφαλές είναι τελικά το μωρό μας στο σπίτι ή στη βόλτα; Πέντε λάθη που κάνουμε στην καθημερινότητά μας και τα αγνοούμε.

Η ασφάλεια του μωρού μας είναι για εμάς πρώτη προτεραιότητα, ποτέ όμως δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι έχουμε τον απόλυτο έλεγχο. Κάποια πράγματα μάλιστα τα οποία κάνουμε στην καθημερινότητά μας, είναι πολύ πιο επικίνδυνα από όσο νομίζουμε. 

1. Βάζουμε το μωρό μας για ύπνο στο αυτοκίνητο
Μία όχι και τόσο ασυνήθιστη κίνηση που όμως κρύβει πολλούς κινδύνους. Σύμφωνα με μία έρευνα που έγινε το 2015, τα παιδιά ηλικίας μέχρι και δύο ετών δεν πρέπει να κοιμούνται στο κάθισμα του αυτοκινήτου. Το κεφαλάκι τους είναι πολύ εύκολο να "πέσει" μπροστά με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αναπνεύσουν. 

2. Κάνουμε τσουλήθρα μαζί
Μπορεί το να κάνουμε τσουλήθρα μαζί με το μικρό μας να μας φαίνεται διασκεδαστικό, ταυτόχρονα όμως είναι και επικίνδυνο. Μία έρευνα που έγινε από μία ομάδα από ορθοπεδικούς, έδειξε ότι το 14% των τραυματισμών των παιδιών έχουν γίνει ενώ κάνουν τσουλήθρα στην αγκαλιά της μαμάς ή του μπαμπά.

3. Φαγητό στο αυτοκίνητο
Πολλές φορές μπορεί να δώσουμε ένα σνακ στο μικρό μας στο αυτοκίνητο. Κάτι τέτοιο, αφενός επειδή είμαστε εν κινήσει, αφετέρου επειδή δεν έχουμε το 100% της προσοχής μας στραμμένη στο μικρό μας, ελλοχεύει κινδύνους. 

4. "Καλό σκυλάκι..."
Τα παιδιά από τη μικρή τους ακόμα ηλικία λατρεύουν τα ζώα. Πολλές φορές μπορεί να δούμε γατάκι ή ένα σκυλάκι στο δρόμο και το μικρό μας να το χαϊδέψει. Στην πραγματικότητα όμως, επειδή τα ζώα είναι απρόβλεπτα, μία κίνηση χαράς και ενθουσιασμού μπορεί να καταλήξει σε κλάματα και τραυματισμούς.

5. Προστασία από τον ήλιο
Πολλοί γονείς όταν κάνουν βόλτα με το καρότσι, προκειμένου να προστατεύσουν το μωρό τους από τον ήλιο, βάζουν στο πάνω μέρος του καροτσιού μία κουβέρτα. Μία πρόσφατη έρευνα που έγινε στην Σουηδία έδειξε ότι ακόμα και μία πολύ λεπτή κουβερτούλα, μειώνει τον αέρα που παίρνει το μωρό στο καρότσι και αυξάνει επικίνδυνα τη θερμοκρασία.parents.com


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!