Πώς θα διαπιστώσετε ότι το παιδί σας είναι χαρισματικό
Πώς θα διαπιστώσετε ότι το παιδί σας είναι χαρισματικό


Ένα παιδί μπορεί να θεωρηθεί χαρισματικό με βάση μια σειρά από δεξιότητες που έχει κατακτήσει νωρίτερα από την πλειοψηφία των συνομηλίκων του και από διάφορες πτυχές του χαρακτήρα του. Πάμε να δούμε κάποια ενδεικτικά παραδείγματα:

Αν το παιδί σας διαβάζει σαφώς λιγότερο από τους συμμαθητές του και είναι το ίδιο ή περισσότερο αποδοτικό στο σχολείο, είναι φανερό ότι έχει υψηλό δείκτη ευφυίας/συγκέντρωσης, αφού αποτυπώνονται περισσότερες πληροφορίες στο μυαλό του μέσα στην τάξη. 

Μήπως η γλωσσική του ανάπτυξη, η πολυπλοκότητα της σκέψης του και η ωριμότητά του παραπέμπουν σε μεγαλύτερες ηλικίες, αφήνοντας άφωνους ακόμα και εσάς; Εξαιτίας ακριβώς της ωριμότητάς του θα παρατηρήσετε ότι στη διάρκεια των χρόνων ενδέχεται να κάνει παρέα με μεγαλύτερα παιδιά.

Από εκεί και πέρα, ένα χαρισματικό παιδί-παρά την ηλικία του-μπορεί να μείνει προσηλωμένο σε μια δραστηριότητα που του έχει κινήσει το ενδιαφέρον και να μη χάσει το ενδιαφέρον του μέχρι να την ολοκληρώσει. Κάτι φαινομενικά απλό θα πει κανείς, όμως απλά παρατηρήστε πόσο εύκολα αποσπάται η προσοχή των περισσότερων παιδιών και θα καταλάβετε ότι το μικρό σας ξεχωρίζει από το μέσο όρο.

Ένα από τα κύρια προσόντα ενός χαρισματικού παιδιού είναι το ηγετικό του προφίλ. Χωρίς να το επιδιώκει, έχει στραμμένους συνεχώς τους προβολείς επάνω του, επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τους φίλους του και απολαμβάνει τεράστιο σεβασμό. Αν αυτό δεν είναι αρετή, τότε ποιο είναι;

Ηγετική προσωπικότητα και αυτοπεποίθηση εννοείται ότι πηγαίνουν μαζί. Ελάτε όμως που συνήθως ένα χαρισματικό παιδί είναι και άκρως δημιουργικό!

Τέλος, ένα χαρισματικό παιδί είθισται να έχει αλτρουιστικές τάσεις και χαρακτηρίζεται από αίσθηση του χιούμορ.

Για να αποφευχθούν παρεξηγήσεις, πρέπει να αποσαφηνίσουμε πως όλα τα παραπάνω αποτελούν ενδείξεις και όχι αποδείξεις ότι το παιδί σας είναι χαρισματικό. Αυτό θα το διαπιστώσετε με μεγαλύτερη ασφάλεια όσο μεγαλώνει και συνεχίζει να έχει πολλά από τα παραπάνω χαρακτηριστικά γνωρίσματα.mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!