48 λεπτά τη μέρα. Εσείς πόσο ποιοτικό χρόνο περνάτε με την οικογένειά σας;
48 λεπτά τη μέρα. Εσείς πόσο ποιοτικό χρόνο περνάτε με την οικογένειά σας;


O ποιοτικός χρόνος που περνούν μαζί τα μέλη της ελληνικής οικογένειας είναι μόλις 48 λεπτά κατά μέσο όρο την ημέρα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία Focus Bari.

Αναλυτικά σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, βάσει της πανελλαδικής έρευνας σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.050 γονέων με παιδιά έως 18 χρονών, οι γονείς θεωρούν ότι ο ποιοτικός χρόνος που περνά όλη η οικογένεια μαζί, είναι 3 ώρες κατά μέσο όρο την ημέρα, με το 80% να τονίζει ότι ο χρόνος αυτός είναι λιγότερος από αυτόν που θα ήθελαν.

Στην πράξη όμως, μετά από αναλυτική καταγραφή των δραστηριοτήτων της οικογένειας, ο ποιοτικός χρόνος που περνά συνολικά η οικογένεια είναι σημαντικά μικρότερος - μόλις 48 λεπτά κατά μέσο όρο την ημέρα. 

Το αποτέλεσμα της έρευνας είναι συγκλονιστικό. Στην ουσία περνάμε πολύ λιγότερο χρόνο απ' όσο νομίζουμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Ως μέλη μιας οικογένειας πρέπει να είμαστε δίπλα σε αυτούς που μας νοιάζονται, που τους αγαπάμε. Όταν κατανοήσουμε την πραγματικότητα και την αληθινή διάρκεια που αφιερώνουμε σε κάτι τόσο σημαντικό, τότε μόνο μπορούμε να αντιληφθούμε την πραγματική αξία τους και το πόσο λίγα είναι. 

 

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!