Μεγαλώνοντας το παιδί του συντρόφου μου
Μεγαλώνοντας το παιδί του συντρόφου μου


Επειδή ακριβώς το παιδί δεν είναι δικό σας, πρόκειται για μια κατάσταση με ιδιαιτερότητες. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι θα πρέπει να του φέρεστε φυσιολογικά και να το μεγαλώσετε με τον ίδιο ζήλο που θα δείχνατε αν το είχατε γεννήσει!

Επειδή το ζητούμενο είναι να κερδίσετε το παιδί, αλλά κυρίως να του παρέχετε όσα έχει στερηθεί από την απουσία της βιολογικής μητέρας του, θα πρέπει να προσαρμοστείτε άμεσα στο ρόλο σας και να τον ενσαρκώσετε με υπευθυνότητα.

Προσοχή:

Μην προσπαθήσετε να προβείτε σε επιτηδευμένες ενέργειες για να κερδίσετε την εύνοια του παιδιού, ούτε να αγχωθείτε περισσότερο από όσο πρέπει. Αν κάνετε κάτι από τα δύο, το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα καταφέρετε το παραμικρό.

Αποδεχθείτε εκ των προτέρων ότι δε θα αντικαταστήσετε ποτέ στην καρδιά του παιδιού τη βιολογική του μητέρα και ούτε πρέπει να σας απασχολεί κάτι τέτοιο. Συνεχίστε από εκεί που σταμάτησε εκείνη και δώστε όλο σας το είναι, μαζί με το σύντροφό σας, ώστε να το μεγαλώσετε όσο γίνεται καλύτερα.

Να είσαστε προετοιμασμένη ότι τον πρώτο καιρό θα υποστείτε μεγάλη δόση αρνητισμού από το παιδί του συντρόφου σας, όμως μη χάσετε το κουράγιο σας. Δεν είναι κάτι προσωπικό, απλά ενσαρκώνετε την «αντικαταστάτρια» της μαμάς του και δεν μπορεί να το δεχτεί. Στο δικό του αρνητισμό, δώστε πίσω ακόμα περισσότερη θετική ενέργεια και ειλικρινές νοιάξιμο.

Είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν στιγμές που θα νιώσετε άβολα, θα προβληματιστείτε και άλλα παρόμοια, αφήστε τα όμως έξω από τη σχέση σας με το παιδί και συζητήστε τα με το σύντροφό σας για να νιώσετε καλύτερα. Είναι μια ιδιαίτερη κατάσταση, οπότε είναι λογικό να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα στην ψυχολογία σας.

Να έχετε επίσης στο μυαλό σας ότι το παιδί μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του υπεύθυνο για το διαζύγιο των βιολογικών γονιών του, άρα μπορείτε να φανταστείτε την ψυχοσύνθεσή του. Φροντίστε λοιπόν να του δώσετε χρόνο, να του προσφέρετε ασφάλεια και να δείξετε υπομονή σε φαινομενικά ακατανόητες συμπεριφορές του.

Τέλος, μην αποκόψετε το παιδί από τη βιολογική μητέρα του και μην εκφραστείτε ποτέ αρνητικά σε βάρος της, γιατί ούτε είναι σωστό και αυτόματα θα κάνετε το παιδί εχθρό σας.mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!