Πώς να περάσετε ευχάριστα τις κρύες μέρες παρέα με τα παιδιά σας
Πώς να περάσετε ευχάριστα τις κρύες μέρες παρέα με τα παιδιά σας


Μετατρέψτε τις χειμωνιάτικες μέρες από ημέρες αγωνίας κι εκνευρισμού σε ημέρες ενθουσιασμού.

Το χειμωνιάτικο σκηνικό μπορεί να είναι πολύ ωραίο: το πρώτο χιόνι, χουχούλιασμα με ένα φλιτζάνι ζεστή σοκολάτα και η πρώτη χιονισμένη μέρα της χρονιάς που μπορείτε να παίξετε με τα παιδιά σας.

Αλλά μετά από λίγες εβδομάδες κρύου και μερικές χιονισμένες μέρες, μπορεί να σας πιάσει εκνευρισμός.

Τι μπορείτε να κάνετε για να περνάτε όμορφα με την οικογένειά σας και να αποφύγετε τη χειμωνιάτικη μελαγχολία;

Πηγή: govastileto.gr

 

Μαζέψτε όλη την οικογένεια

Όταν τα παιδιά είναι ανήσυχα, είναι η ώρα να μαζευτείτε όλοι μαζί για λίγη οικογενειακή διασκέδαση. Ζωντανέψτε την επόμενη χιονισμένη μέρα οργανώνοντας μια μέρα παιχνιδιού. Ακολουθήστε τον παραδοσιακό δρόμο και παίξτε τα αγαπημένα σας επιτραπέζια ή γίνετε δημιουργικοί και παίξτε ποδόσφαιρο μέσα στο σπίτι (με τυλιγμένες κάλτσες και καλάθια για εστίες) ή οργανώστε ένα κυνήγι θησαυρού. Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει, τα πάντα μπορούν να γίνουν παιχνίδι.

Καμιά φορά το κρύο σας κάνει να θέλετε να κουλουριαστείτε μπροστά στην τηλεόραση. Φτιάξτε έναν σωρό από μαξιλάρια και κουβέρτες και δείτε ταινίες. Τραβήξτε τις κουρτίνες και δείτε όλες τις αγαπημένες σας ταινίες παρέα με μια κούπα ζεστή σοκολάτα.

 

Εάν δεν φτιάξει με τίποτα η διάθεσή σας, βγείτε έξω

Καμιά φορά οι τέσσερις τοίχοι δεν μπορούν να συγκρατήσουν την τρέλα μιας κρύας χειμωνιάτικης μέρας. Δεν πειράζει! Σίγουρα γι’ αυτό επινοήθηκαν τα παιχνίδια με το χιόνι. Ντύστε καλά τα παιδιά σας και περάστε τη μέρα μετατρέποντας τον μπροστινό σας κήπο σε χιονοπλαγιά. Φτιάξτε αγάλματα από χιόνι ή χιονάνθρωπους και αναπαραστήστε τις αγαπημένες σας σκηνές από ταινίες.

Όσο είστε στην αυλή, μπορείτε να παίξετε χιονοπόλεμο. Φτιάξτε ο καθένας το δικό του φρούριο και μετά επιδοθείτε σε μια μάχη μέσα στην αυλή. Είναι ένας καλός τρόπος να εκτονωθεί η έξτρα ενέργεια!

Τέλος, δεν υπάρχει τίποτα πιο διασκεδαστικό από το να ανεβάσετε ένα έλκηθρο στην κορυφή του πιο ψηλού χιονισμένου λόφου της γειτονιάς σας και να φτάσετε στη βάση. Όταν όλα τελειώσουν, θα είστε όλοι έτοιμοι για ένα φλιτζάνι κακάο για να ζεσταθείτε.

 

Αφιερώστε λίγο χρόνο σε εσάς, γιατί το αξίζετε

Μόλις τα παιδιά σας απασχοληθούν με κάτι, εκμεταλλευτείτε το. Απασχολήστε το μυαλό σας με ένα σταυρόλεξο ή ένα sudoku. Ξεκουράστε το σώμα σας και ακονίστε τη σκέψη σας, για να χαλαρώσετε και να φορτίσετε τις μπαταρίες σας. Συνδυάζονται τέλεια με τη γωνιά δίπλα στο τζάκι και τη ζεστή κουβέρτα.

Αν θέλετε να μάθετε κάτι νέο ή να κάνετε ενδοσκόπηση, μπορείτε να διαβάσετε και να γράψετε. Το να κρατάτε ημερολόγιο είναι ένας καλός τρόπος για να αποκτήσετε καλύτερο έλεγχο της ζωής σας, ενώ έχει πλάκα να το διαβάζετε στο μέλλον. Αλλιώς, χουχουλιάστε στον καναπέ με ένα βιβλίο και βουτήξτε σε μια καλή ιστορία ή διαβάστε για ένα θέμα που σας ενδιαφέρει.

 

Περάστε την ώρα με χειροτεχνίες

Μπορεί να σας αρέσει το κολάζ, το πλέξιμο ή το να φτιάχνετε χειροποίητα διακοσμητικά για το σπίτι ή τους φίλους σας. Τα χειρωνακτικά χόμπι και οι χειροτεχνίες είναι χαλαρωτικά και σας βοηθούν να κάνετε περισυλλογή και αυτό μπορεί να σας δώσει μια αίσθηση ανανέωσης.

Εσείς τι κάνετε για να περάσετε ευχάριστα τους χειμωνιάτικους μήνες; 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!