7 μαγικές στιγμές που έχουν ζήσει μόνο οι μαμάδες που θήλασαν
7 μαγικές στιγμές που έχουν ζήσει μόνο οι μαμάδες που θήλασαν


Ο θηλασμός είναι μία καθαρά προσωπική υπόθεση της κάθε γυναίκας. Μία εμπειρία που μπορεί να ξεκινήσει δύσκολα αλλά να εξελιχθεί ομαλά και όμορφα ή που μπορεί να αρχίσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις και να λήξει άδοξα, λίγο καιρό μετά. Η κάθε γυναίκα έχει τις δικές της σκέψεις και απόψεις για τον θηλασμό, ανάλογα με το πώς βίωσε αυτή την εμπειρία. Κάποιες μαμάδες θήλασαν εύκολα και για πολύ καιρό, όμως ίσως χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν κάποια μαστίτιδα ή μπορεί να δυσκολεύτηκαν να αποθηλάσουν. Κάποιες άλλες θήλασαν λίγο και έδωσαν σύντομα συμπλήρωμα φόρμουλας, και γι’αυτό μπορεί να νιώθουν για καιρό μετά ενοχές. Κάθε μαμά, όμως, που έχει αποδεχτεί το κάλεσμα του νεογέννητου μωρού της για τροφή, στοργή και αγάπη, όσο κι αν κράτησε αυτό και με όποιες δυσκολίες, ξέρει πολύ καλά πως κάποιες στιγμές στον θηλασμό είναι απλά… μαγικές:

Η πρώτη στιγμή που αναζητά το στήθος σου στο μαιευτήριο

Είναι πολύ λίγες οι στιγμές στη ζωή μιας γυναίκας που μπορούν να συγκριθούν με την πρώτη φορά που θα βάλει το μωρό της στο στήθος της και θα το θρέψει με το γάλα της. Αποτελεί μία ακόμα περίτρανη απόδειξη του πόσα φοβερά πράγματα μπορεί να κάνει το σώμα σου!

Οι πρώτες φορές που ξυπνά με μεγάλη πείνα και αρπάζει με λαχτάρα τον μαστό σου

Αφού έθρεφες το μωρό σου για εννέα μήνες μέσα στην κοιλιά σου, τώρα ήρθε η ώρα να το θρέψεις και έξω από αυτήν. Και όχι απλά να το θρέψεις, αλλά να ανταποκριθείς με τον καλύτερο τρόπο στις μεγαλύτερες ανάγκες που μπορεί να έχει ένα νεογέννητο: για τροφή και για την αγκαλιά σου.

Όταν καθώς θηλάζει ανοίγει τα μάτια και σε «καρφώνει» με το βλέμμα του

…και μοιάζει να έχει τόσα πολλά να σου πει! «μανούλα σ’αγαπώ», «μανούλα ευχαριστώ», «μανούλα είσαι τα πάντα για’μένα»… Και εσύ χάνεσαι στη στιγμή που δεν θέλεις να τελειώσει ποτέ.

Όταν θηλάζει με τα μάτια κλειστά και σου κρατά σφιχτά το δάχτυλο

Και λίγο μετά, όταν αρχίζει πλέον να χορταίνει, εσύ χαϊδεύεις το απαλό, μικροσκοπικό χεράκι και ξάφνου τα δάχτυλά του αναζητούν τα δικά σου. Νιώθει το άγγιγμά σου στη χουφτίτσα του και σε σφίγγει επίμονα, σα να σου λέει «κράτα με, μαμά, και μ’αφήσεις ποτέ». Δεν σκοπεύεις να το κάνεις…

Όταν αφού έχει πλέον χορτάσει, αποκοιμιέται πάνω στο στήθος σου

Από το σώμα του αναδύεται αυτό το θεσπέσιο άρωμα «μωρουδίλας» και «γαλατίλας» και είναι τόσο χαλαρό και γαλήνιο που συγκρατείς ακόμα και την ανάσα σου για να μην το ενοχλήσεις.

Όταν θηλάζεις δημόσια

Νιώθεις τέτοιο καμάρι και τόση αυτοπεποίθηση την πρώτη φορά που είσαι σε δημόσιο χώρο, το μωρό σου αρχίζει να γκρινιάζει και εσύ ξέρεις ακριβώς τι πρέπει να κάνεις για να το γαληνέψεις! Μόνο εσύ έχεις αυτή τη δύναμη και… αυτό σε κάνει μοναδική.

Όταν θηλάζεις ταυτόχρονα και τα δύο σου παιδιά

Και έχεις ζωντανό μπροστά σου το πρώτο μεγάλο σου θαύμα που έχει τραφεί από εσένα! Με τα μπουτάκια του, τα μαγουλάκια του και τα μπρατσάκια του, όλα φτιαγμένα και «γεμισμένα» από εσένα, από το γάλα και την αγάπη σου. Στο άλλο σου στήθος, το μικρό σου θαυματάκι μοιράζεται την τροφή και την αγάπη σου. Και εσύ απλά απολαμβάνεις το μεγαλείο του να είσαι μαμά!mama365.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!