Πώς να μάθετε αν το παιδάκι σας είναι έτοιμο να πάει σχολείο
Πώς να μάθετε αν το παιδάκι σας είναι έτοιμο να πάει σχολείο


Πώς να αντιληφθείτε αν το παιδί σας είναι έτοιμο για τις νέες καθημερινές προκλήσεις του σχολείου. Ένας αναπτυξιολόγος η Teacher Tina του Nest School (παιδικής ανάπτυξης) και Οικογενειακής Ζωής μοιράζετε μαζί μας τα σημάδια που θα μας κάνουν να εκτιμήσουμε αν είναι ή όχι έτοιμο το παιδί μας για να πάει σχολείο. 

Όταν το παιδί σας φτάσει στην σχολική ηλικία υπάρχουν διάφοροι δείκτες ανάπτυξης που πρέπει να ελέγξετε έτσι ώστε να βεβαιωθείτε ότι είναι νοητικά αλλά και σωματικά έτοιμο. Το παιδάκι σας θα έρθει αντιμέτωπο με πολλές νέες προκλήσεις κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς γι’ αυτό κι εσείς πρέπει να το προετοιμάσετε κατάλληλα επί καθημερινής βάσεως. Είτε θα πάει σχολείο είτε όχι στην ηλικία των 4 χρόνων πρέπει να διαθέτει πλέον τις πιο κάτω ικανότητες

Καλή επικοινωνία

φροντίστε να του μιλάτε όσο το δυνατόν περισσότερο έτσι ώστε να του εμπλουτίζεται το λεξιλόγιο. Παρατηρήστε αν ο τρόπος ομιλίας του παιδιού σας αναπτύσσεται από συλλαβές σε λέξεις και από λέξεις σε προτάσεις.

Μπορεί να ακολουθήσει απλές οδηγίες;

Το να ακολουθεί το παιδί σας οδηγίες μέσα στο σπίτι θα το βοηθήσει στη συνέχεια να παραμείνει συγκεντρωμένο στο σχολείο. Γι’ αυτό η καθημερινή επικοινωνία με το παιδί σας βοηθάει την ακουστική του ικανότητα.

Το παιδί σας να μάθει να συνεργάζεται με άλλους

Κατά τη διάρκεια της σχολικής ηλικίας το παιδί σας θα αντιληφθεί ότι ο κόσμος δεν περιστρέφεται γύρω από το ίδιο. Θα είναι σε θέση να συνεργαστεί με άλλα παιδάκια για να φέρουν εις πέρας μία εργασία. Παρατηρήστε πως συμπεριφέρεται με τα οικεία του πρόσωπα, πως παίζει με άλλα παιδιά και πόσο άνετα νιώθει όταν είναι μέλος ενός συνόλου.

Το παιδί σας να είναι σωματικά έτοιμο

Βεβαιωθείτε ότι μπορεί να περπατήσει, να πηδήξει, να χρησιμοποιήσει τα ψαλίδια και να κρατήσει το μολύβι. smartparenting.com


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!