Θέλω να πλένουν τα χέρια τους πριν πιάσουν το μωρό μου. Είμαι υπερβολική;
Θέλω να πλένουν τα χέρια τους πριν πιάσουν το μωρό μου. Είμαι υπερβολική;


Πριν γεννήσεις ίσως σου φαινόταν υπερβολικό το γεγονός ότι κάθε φορά που ήθελες να ακουμπήσεις το μωρό ενός συγγενή, φίλου ή γνωστού έπρεπε να πλύνεις τα χέρια σου. Μόλις έγινες η ίδια μητέρα κατάλαβες το λόγο για τον οποίο άλλες μητέρες σου ζητούσαν κάτι τέτοιο και πιάνεις τον εαυτό σου να κάνει το ίδιο με μεγάλη εμμονή. Αναρωτιέσαι αν είσαι υπερβολική;

Αν οι αντιδράσεις σου δεν είναι υστερικές και δεν «μαλώνεις» τον καθένα που ακουμπάει το μωρό σου χωρίς να περάσει από αποστείρωση, τότε δεν είσαι υπερβολική. Έχεις μια λογική απαίτηση. Είναι καλή ιδέα να αγγίζουν το μωρό σου με καθαρά χέρια, προστατεύοντας το από όλα τα μικρόβια και τα βακτήρια που υπάρχουν στα ενήλικα χέρια.

Πόσο πρέπει να ανησυχούμε για τα μικρόβια;

Μην ξεχνάμε ότι λεφτά, αυτοκίνητο, υπολογιστές και όλα όσα αγγίζουμε καθημερινά, είναι τόσο βρώμικα που είναι κρίμα να εκθέσουμε ένα ευαίσθητο νεογέννητο μωρό στα μικρόβια που μας μεταδίδουν.

Πέρα από αυτά, υπάρχει και ο κίνδυνος των ιώσεων που επιτάσσει άγγιγμα ενός μωρού με απολυμασμένα χέρια.

Γι’ αυτό, καλό είναι να ζητάς ευγενικά από τους φίλους και τους συγγενείς σου να πλένουν τα χέρια τους πριν φτάσουν στο μωρό σου, ενώ ένα στεγνό αντισηπτικό χεριών μέσα στην τσάντα σου είναι μια καλή λύση όταν είσαι έξω και η τουαλέτα είναι δυσεύρετη.

Φρόντισε να είσαι ευγενική και να μην προκαλείς πανικό, καθώς μην ξεχνάς ότι τα μωρά έχουν αντισώματα και αν κάποιος τα αγγίξει χωρίς να πλύνει τα χέρια του δε χάθηκε και ο κόσμος. Και η υπερβολική αποστείρωση δεν είναι λύση!

Πηγή: dearmom.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!