Τα 11 βήματα για τα σοκολατένια πασχαλινά αυγά!
Τα 11 βήματα για τα σοκολατένια πασχαλινά αυγά!


Ξέρουμε ότι θα σκεφτείτε «τόσα πράγματα έχω να ετοιμάσω για το πασχαλινό τραπέζι, πρέπει να φτιάξω και σοκολατένια αυγά;» και δικαίως! Δεν «πρέπει» τίποτα, όμως αν έχετε αρκετό μεράκι, μπορείτε να τα φτιάξετε παρέα με τα παιδιά. Απαραίτητο εργαλείο είναι ένα ειδικό καλούπι/ φόρμα που μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα με είδη κουζίνας ή online.

Τι θα χρειαστείτε
Καλούπια για σοκολατένια αυγά

500 γραμμάρια σοκολάτα για 4 αυγά (ανάλογα με το μέγεθος των καλουπιών). Προτιμήστε σοκολάτα με 70% περιεκτικότητα σε κακάο ή σοκολάτα γάλακτος

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Κόψτε τη σοκολάτα σε μεγάλα κομμάτια, που στη συνέχεια θα «ψιλοκόψετε».

Βήμα 2ο

Γεμίστε με νερό μια μικρή κατσαρόλα μέχρι τη μέση και αφήστε το να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά. Εφαρμόστε την κλασική μέθοδο του μπεν μαρί, βάζοντας πάνω από την κατσαρόλα ένα μπολ που αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες, φροντίζοντας όμως να μην ακουμπάει στο νερό, γιατί αυτό μπορεί να επηρεάσει τη σοκολάτα. Μετά, προσθέστε μέσα τα κομματάκια σοκολάτας και αφήστε τα να λιώσουν εντελώς ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Βήμα 3ο

Απομακρύνετε το μπολ με προσοχή φορώντας γάντια για να μην καείτε και αφήστε το να κρυώσει. Αν έχετε θερμόμετρο μαγειρικής, η ιδανική θερμοκρασία στην οποία πρέπει να φτάσει η σοκολάτα είναι οι 35 βαθμοί.

Βήμα 4ο

Με ένα κουταλάκι, βάλτε λίγη-λίγη ποσότητα λιωμένης σοκολάτας μέσα στο ειδικό καλoύπι, γέρνοντάς το έτσι ώστε η σοκολάτα να απλωθεί και να καλύψει την επιφάνειά του. Αν σας ξεφύγει λίγη σοκολάτα, μαζέψτε την με το κουτάλι και ξαναβάλτε την στο μπολ.

Βήμα 5ο

Αφήστε τη σοκολάτα να κρυώσει και στη συνέχεια καθαρίστε τις άκρες του καλουπιού από τη σοκολάτα που περισσεύει χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι βουτύρου.

Βήμα 6ο

Απλώστε ένα φύλλο αντικολλητικού χαρτιού, τοποθετήστε πάνω του το αυγό με φορά προς εσάς και αφήστε το να «ξεκουραστεί» για περίπου 15 λεπτά.

Βήμα 7ο

Επαναλάβετε το τέταρτο και το έκτο βήμα με το δεύτερο καλούπι.

Βήμα 8ο

Μόλις δείτε ότι η σοκολάτα έχει σταθεροποιηθεί, επαναλάβετε την ίδια διαδικασία αρκετές φορές μέχρι να σχηματίσετε ένα στρώμα με πάχος ½ εκατοστό.

Βήμα 9ο

Όταν τελειώσετε, βάλτε και τα 2 καλούπια στο ψυγείο για 10 λεπτά.

Βήμα 10ο

Για να αφαιρέσετε τα καλούπια, πιέστε τα ελαφρά και με μεγάλη προσοχή για να μην σπάσει το αυγό, επιμένοντας στις άκρες τους.

Βήμα 11ο

Αν δεν θέλετε να τα «κλείσετε», μπορείτε να τα αφήσετε μισά και να τα γεμίσετε ή να τα διακοσμήσετε κάπως έτσι:

Εναλλακτικά, με ένα πινέλο σιλικόνης, περάστε τη λιωμένη σοκολάτα που έχει περισσέψει, από τις άκρες των αυγών και στη συνέχεια πιέστε τα δύο μισά αυγά ελαφρά έτσι ώστε να κολλήσουν. Αφήστε τα για λίγα λεπτά μέχρι η σοκολάτα να σταθεροποιηθεί. Τα αυγά σας είναι έτοιμα!

Extra tip: μπορείτε να βάλετε ένα μικρό δωράκι, smarties ή άλλα μικρότερα σοκολατάκια μέσα στα αυγά στο δέκατο βήμα για να κάνετε μία ακόμα έκπληξη στα παιδιά. 

Πηγή : jamieoliver.com


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!