Τσουρέκια κουνελάκια χωρίς ζύμωμα
Τσουρέκια κουνελάκια χωρίς ζύμωμα


Δοκιμάστε την πιο νόστιμη συνταγή τσουρέκια. Θα την λατρέψετε!!   

 Υλικά

  •      1κιλό περίπου αλεύρι
  •      4 αυγά
  •      400 γρ  ζάχαρη
  •      500 ml γάλα-
  •      1/4 κ.γ αλάτι
  •      185 γρ βούτυρο
  •      1 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά
  •       1 κ.γ μαχλέπι
  •      ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  •      1/2 κ.γ μαστίχα

     Εκτέλεση:
    

    Σε ένα μπολ βάζω 1 κιλό αλεύρι την μαγιά τα μυρωδικά και το αφήνω στην άκρη.

    Βάζω σε μια κατσαρόλα το γάλα την ζάχαρη και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.    
    ανακατεύω να λιώσει το βούτυρο (το γάλα να είναι χλιαρό)

    Κατεβάζω από την φωτιά και προσθέτω το αλάτι και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα.
    Χτυπάω με το σύρμα η με ένα πιρούνι να ενωθούν τα υλικά.

    Προσθέτω στο μείγμα λίγο λίγο το αλεύρι και απλά ανακατεύω.

       Το σκεπάζω και το αφήνω περίπου 2 ώρες να φουσκώσει.                                                                                                    

Βάζω το ζυμάρι μέσα στο μπολ το διπλώνω 5-6 φορές ξεφουσκώνει κλείνω το μπολ και το βάζω στο ψυγείο. Αλείφω το ζυμάρι με λίγο καλαμποκέλαιο.Την επόμενη μέρα βγάζω την ζύμη από το ψυγείο την χωρίζω και την πλάθω. Κόβω την ζύμη σε ίσα κομμάτια και φτιάχνω τα κουνελάκια με 2 κομμάτια.

Τα σκεπάζω και αφήνω 35-40 λεπτά να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν. Προσθέτω μία σταφύδα για ματάκι. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις  και ψήνω 20 λεπτά στους 180 στον αέρα.

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!