Πένες με σπαράγγια και μανιτάρια
Πένες με σπαράγγια και μανιτάρια



Τα μακαρόνια βρίσκονται πάντα στο εβδομαδιαίο διαιτολόγιο μας και μπορούμε να τα μαγειρέψουμε με ένα σωρό τρόπους.

Δείτε αυτή την εύκολη, πεντανόστιμη και θρεπτική συνταγή για να δοκιμάσετε αυτή την εβδομάδα.

Υλικά για 2 άτομα
500 γρ. πένες
1 ξερό κρεμμύδι
250 γρ. φρέσκα μανιτάρια
2 ματσάκια σπαράγγια
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
200 ml ελαιόλαδο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
150 γρ. γραβιέρα 

 

Εκτέλεση

Βράζετε τις πένες al dente. Ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και προσθέτετε το ξερό κρεμμύδι, τα μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια, τα σπαράγγια σε κομμάτια 10 εκατοστών (μαζί με τις φούντες τους) και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες και τα σοτάρετε μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια, ρίχνετε τις πένες, την ντομάτα (ξεφλουδισμένη και χωρίς σπόρια) και σβήνετε με το λευκό κρασί. Προσθέτετε μια κουταλιά ελαιόλαδο και λίγη τριμμένη γραβιέρα. Σερβίρετε το πιάτο γαρνιρισμένο με την υπόλοιπη γραβιέρα.

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!