Ριγκατόνι με πικάντικη σάλτσα βότκας
Ριγκατόνι με πικάντικη σάλτσα βότκας


Τα μακαρόνια είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά και των μικρών παιδιών, αλλά και των ενηλίκων.Προσθέτεις μερικά έξτρα υλικά και μπορείς πολύ εύκολα να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου χωρίς να έχεις κοπιάσει ιδιαίτερα.

Υλικά

  • 500 γρ. πένες
  • 2 λουκάνικα Ιταλικά μόνο τη γέμιση τους
  • 60 ml. ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • Αλάτι 3/4 κ.γ.
  • 1/2 κ.γ. κόκκος κόκκινο πιπέρι
  • 790 ml συσκευασία ντομάτα στο τρίφτη
  • 30 ml Vodka
  • 120 ml. κρέμα γάλακτος
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε λίγο αλάτι. Βάζουμε το νερό να βράσει σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση το νερό προσθέτουμε τις πένες και τις βράζουμε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να είναι αλντέντε. Στραγγίζουμε τις πένες και τις αφήνουμε στην κατσαρόλα ή σε ένα μπόλ. Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τη γέμιση απο το λουκάνικο και σοτάρουμε συνθίβοντας τη μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες και το αλάτι, ανακατεύουμε και αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 15 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε τη βότκα και την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας 1-2 φορές. Προσθέτουμε τις πένες και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα τα υλικά μαζί για 1 λεπτό ακόμη και προσθέτουμε τον μαιντανό. Σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστά.ladylike.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!