Από τον Κύπριο σεφ Χάρη Θεοχάρους
Η αλήθεια είναι ότι Χριστούγεννα χωρίς αυτά τα όμορφα «χιονισμένα» μπισκότα με τη γλυκιά και αφράτη γεύση δεν γίνονται. Φτιάξτε κουραμπιέδες μαζί με τα παιδάκια σας, αφήστε τα να δημιουργήσουν ότι σχήμα θέλουν και διασκεδάστε παρέα.
Υλικά:
Για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Κτυπάμε στο mixer το βούτυρο spry,το βούτυρο γάλακτος,το λάδι και την ζάχαρη για περίπου 5-7 λεπτά. Ακόλουθος προσθέτουμε το φρέσκο,γάλα και την φλούδα πορτοκαλιού και περίπου το μισό από το αλεύρι .
Μετά σε ένα μεγάλο δοχείο ανακατεύουμε το μείγμα μας με το χέρι και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι αφού έχουμε ανακατέψει μέσα τη βανίλια και το Baking Powder. Τα ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε σκεπασμένο με μια πετσέτα για 10 λεπτά .
Ακολούθως κόβουμε σε μικρές μπαλίτσες (μπουκιές) και το ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρώς ξανθό χρώμα
Μόλις τους βγάλουμε από τον φούρνο τους αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσουν λίγο και ραντίζουμε ελαφρά το μείγμα με 60% ανθόνερο και 40% Brandy
Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη