Είναι μια κλασσική συνταγή που δεν έχει κανένα περιθώριο αποτυχίας, είναι εύκολη και σχετικά γρήγορη!
Υλικά:
Για το σιρόπι:
Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ.
Σε ένα δεύτεροι μπολ βάζουμε το λάδι, το σπορέλαιο, το κονιάκ, την ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Διαλύουμε την σόδα στον χυμό και την ρίχνουμε στο μείγμα.
Ανακατεύουμε με το σύρμα, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά να το πάρει το μείγμα.
Προσέχουμε ώστε η ζύμη να είναι απαλή
Παίρνουμε με ένα κουτάλι ζύμη σε μέγεθος καρυδιού και πλάθουμε μικρά μελομακάρονα.
Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνες, αλλά σε απόσταση μεταξύ του επειδή απλώνουν
Τρυπάμε ελαφρά την επιφάνεια με πιρούνι στην επιφάνεια και ψήνετε για περίπου 25’ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160o C αέρα, να ροδίσουν καλά και να γίνουν τραγανά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Για το σιρόπι:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και από την ώρα που θα πάρουν βράση, βράζουμε 3’.
Ξαφρίζουμε τον αφρό
Αφήνουμε το σιρόπι σε χαμηλή θερμοκρασία στο 1 και μελώνουμε τα μελομακάρονα, βουτώντας τα στο σιρόπι περίπου 20’’ από κάθε πλευρά.
Πασπαλίζουμε με καρύδι.
Πηγή: imommy.gr