Λαχταριστά μπισκότα σοκολάτας
Λαχταριστά μπισκότα σοκολάτας


Μια νόστιμη και εύκολη συνταγή  για μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας για τα παιδιά που θα την λατρέψουν. Ιδανικό σνακ για επιδόρπιο, για το παιχνίδι αλλά και για τα παιδικά πάρτι. 

Υλικά Συνταγής:

Για τα Μπισκότα 

  • 180 γρ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. Καστανή Ζάχαρη 
  • 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 225 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις  κοσκινισμένο
  • 30 γρ. Κακάο 
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κ.γ. Μπέικιν Πάουντερ 
  • 150 γρ. Κουβερτούρα σε Σταγόνες  ή Κομματάκια Κουβερτούρας

Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και το κακάο.

Σε μπολ ή στο μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για λίγα λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα και να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε με το σύρμα ή με το μίξερ μέχρι να απορροφηθεί.
Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα στερεά υλικά λίγα λίγα, διπλώνοντας απαλά το μείγμα με σπάτουλα ή με το χέρι. Τέλος ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και απαλά ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
Στρώνουμε λαδόκολλα ή φύλλο σιλικόνης σε λαμαρίνα. Προθερμαίνουμε πολύ καλά το φούρνο στους 180 C στις αντιστάσεις ή στους 160 C στον αέρα.
Με ένα κουτάλι του γλυκού αφήνουμε κουταλιές από το μείγμα στη λαμαρίνα, αφήνοντας αρκετό χώρο ανάμεσα στα μπισκότα γιατί απλώνουν πολύ. Με το κουτάλι απαλά ισιώνουμε τα μπισκότα, πατώντας τα προς τα κάτω.
Ψήνουμε για περίπου 12΄. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο πρέπει να είναι λίγο μαλακά, ίσα να έχουν σφίξει. Τα αφήνουμε να σταθούν για 10΄ στη λαμαρίνα γιατί αλλιώς διαλύονται. Στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως. Πάνω από κάθε μπισκότο περνάτε δύο στρώσεις πραλίνα φουντουκιού και από πάνω προσθέτετε άλλο ένα μπισκότο.Επαναλαμβάνετε το ίδιο και για τα υπόλοιπα και στο τέλος βάζετε σε ένα»μπισκοτένιο» σάντουιτς πάνω στο άλλο σχηματίζοντας ένα πύργο.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!