6+1 ασκήσεις για να... βγούμε στην παραλία το καλοκαίρι!
6+1 ασκήσεις για να... βγούμε στην παραλία το καλοκαίρι!


Λίγο το καλοκαίρι που πλησιάζει, λίγο τα κιλά που έχουμε πάρει και δεν λένε να φύγουν  είναι αρκετά για να μας κάνουν να το ρίξουμε στη γυμναστική. Όταν έχουμε, όμως, ήδη πιεσμένο πρόγραμμα το γυμναστήριο φαντάζει άπιαστο όνειρο, γι' αυτό και η γυμναστική στο σπίτι είναι μια καλή λύση, αν θέλουμε να... χτίσουμε κορμί.

Εφαρμόστε πιστά το πρόγραμμα, που θα δείτε 6 μέρες την εβδομάδα και μέσα σε ένα μήνατα αποτελέσματα θα είναι ορατά. Αφού, λοιπόν, κάνετε ένα ολιγόλεπτο ζέσταμα, κάντε λίγο χώρο στο σαλόνι, φορέστε τη φόρμα σας και πιάστε δουλειά. 

Σανίδα

Πώς να τα κάνετε: είναι μια ισομετρική άσκηση, κατά την οποία στηρίζετε το βάρος σας στα χέρια. Η πλάτη και τα πόδια πρέπει να είναι στην ίδια ευθεία τόσο για να δείτε αποτελέσματα όσο και για να αποφύγετε τυχόν τραυματισμούς.

Τι κερδίζετε: γυμνάζετε ταυτόχρονα τους κοιλιακούς, τους γλουτούς, τα πόδια και τα χέρια. Επιπλέον, βελτιώνεται η στάση του σώματός σας και οι μύες δυναμώνουν.

Push- ups

Πώς να την κάνετε: ξαπλώστε όπως θα ξαπλώνατε για τη σανίδα και σηκωθείτε όσο πιο ψηλά μπορείτε ενώ στηρίζεστε στα χέρια. Η μέση, η λεκάνη και τα πόδια πρέπει και πάλι να βρίσκονται στην ευθεία. Έπειτα, επιστρέψτε στην αρχική σας θέση και επαναλάβετε.

Τι κερδίζετε: γυμνάζετε την περιοχή του στήθους, τα χέρια αλλά και τους κοιλιακούς μύες.

Άσκηση για τους μηρούς και τους γλουτούς

Πώς να την κάνετε: καθίστε στα τέσσερα και σηκώστε ταυτόχρονα το αριστερό πόδι και το δεξί χέρι σε ευθεία γραμμή. Στη συνέχεια, λυγίστε τα έτσι ώστε ο αγκώνας να ακουμπήσει το αριστερό γόνατο. Μετά, ξαναισιώστε και επαναλάβετε το ίδιο με το αντίθετο χέρι και πόδι.

Τι κερδίζετε: αυτή η άσκηση είναι ιδανική για την σπονδυλική στήλη αλλά και για τους γοφούς. Τονώνει τους μύες της πλάτης, των μηρών αλλά και της μέσης.

Καθίσματα

Πώς να τα κάνετε: βάλτε τα πόδια στην ίδια ευθεία με τους ώμους πατώντας με όλη την πατούσα. Η πλάτη σας πρέπει να είναι ίσια. Για να κρατήσετε την ισορροπία σας, πιάστε τα χέρια σας μπροστά. Μετά, κατεβείτε σιγά σιγά προς τα κάτω μέχρι να νιώσετε ένα τράβηγμα στους μηρούς.

Τι κερδίζετε: γυμνάζετε ταυτόχρονα τους μηρούς, τους γλουτούς αλλά και τους αστραγάλους.

Άσκηση για κοιλιακούς

Πώς να την κάνετε: ξαπλώστε ανάσκελα με τα χέρια τεντωμένα δίπλα στο κεφάλι και τα γόνατα λυγισμένα. Ανεβείτε προς τα πάνω σιγά σιγά κρατώντας τα χέρια σας ίσια και αγγίξτε τα δάχτυλα των ποδιών. Επιστρέψτε στην αρχική σας θέση.

Τι κερδίζετε: οι μύες της σπονδυλικής στήλης δυναμώνουν ενώ ταυτόχρονα καίτε λίπος.

Για σμιλεμένους κοιλιακούς και σφιχτούς γλουτούς

Πώς να την κάνετε: στηρίξτε το βάρος στα χέρια και τα πόδια νιώθοντας τη δύναμη στην πλάτη σας. Σηκώστε το ένα πόδι όσο πιο ψηλά μπορείτε και προσπαθήστε να κατεβάσετε το πάνω μέρος του σώματος ενώ το άλλο πόδι παραμένει κολλημένο στο πάτωμα.

Τι κερδίζετε: γυμνάζετε τους μύες σε μέση, κοιλιακούς και γλουτούς.

Για δυνατή μέση

Πώς να την κάνετε: ξαπλώστε μπρούμυτα στο πάτωμα, λυγίστε τα χέρια και βάλτε τα κάτω απ’ το μέτωπο. Μείνετε σ’ αυτή τη στάση για λίγα δευτερόλεπτα και επιστρέψτε στην αρχική σας θέση.

Τι κερδίζετε: δυναμώνετε τους μύες της σπονδυλικής στήλης.

Πηγή: Brightside.me


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!