Η θρυλική τυρόπιτα της Κωνσταντίνας Κόντη !!
Η θρυλική τυρόπιτα της Κωνσταντίνας Κόντη !!


Την γνώρισα πριν από 10 χρόνια , μετά την επιστροφή μου στη Κύπρο από Γερμανία κι ενώ είχα τόσους λόγους ως γυναίκα για να την αντιπαθήσω (μοντέλο από τα καλύτερα της εποχής της, με τέλειο σώμα, όμορφη, με στυλ  και έναν αέρα διαφορετικό) εντούτοις την λάτρεψα!!

Όλα αυτά βεβαίως μαζί με τη δοτικότητα, την καλοσύνη και την  γλυκιά  ‘ιδιοτροπία΄ της περιγράφουν απόλυτα την αγαπημένη μου φίλη Κωνσταντίνα!!

Σήμερα την έπεισα να μοιραστεί μαζί μας τη συνταγή που της έδωσε η πεθερά της η κ.Ζωή, μία γυναίκα γεμάτη ζωή που μένει μόνιμα πλέον στο όμορφο νησί του Πόρου. Είμαι σίγουρη πώς  αν δοκιμάσετε να τη φτιάξετε θα την λατρέψετε, είναι πεντανόστιμη και το κυριότερο πανεύκολη!!!

Θα χρειαστείτε:

1 φύλλο λεπτό κρούστας

200 γρ. γραβιέρα αλμυρή

200 γρ. γραβιέρα γλυκιά

250 γρ. φέτα

2 αυγά

Λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και ρίγανη

 

Εκτέλεση:

Απλώνουμε στο ταψί μας το φύλλο κρούστας και το απαλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, στη συνέχεια τρίβουμε τα τυριά και τα ενώνουμε με τα δύο αυγά, ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε όλα μέσα στο ταψί. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο αλατάκι, ρίγανη και τα σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι φύλο. Τα κλείνουμε και κόβουμε με μαχαίρι σε σχήμα σταυρού, προσθέτουμε από πάνω το γάλα και τέλος αφού το απαλείψουμε με λίγο ακόμη ελαιόλαδο το βάζουμε στο φούρνο για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς. Τη σερβίρουμε με λίγη σαλάτα της αρεσκείας μας. Καλή σας όρεξη!!!!


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!