Πανεύκολη συνταγή για σπιτική λεμονάδα
Πανεύκολη συνταγή για σπιτική λεμονάδα


ΥΛΙΚΑ

15 ακέρωτα λεμόνια (κατά προτίμηση βιολογικής καλλιέργειας),
3 φλ. ζάχαρη,
2 φλ. νερό.

Οδηγίες Παρασκευής:

Τρίβω στον τρίφτη τα λεμόνια με προσοχή δίχως να συμπεριλάβω το άσπρο μέρος του φλοιού το οποίο πικρίζει.  Προσθέτω σ’ ένα ευρύχωρο μπολ τον φλοιό και την ζάχαρη και ζυμώνω καλά με το χέρι προκειμένου να βγουν τα έλαια και τα αρώματα της φλούδας.


Στύβω τα λεμόνια και ρίχνω τον χυμό τους μαζί με το νερό στο μπολ κι ανακατεύω. Αφήνω το μείγμα στην άκρη για 1-2 ώρες μέχρι να λιώσει η ζάχαρη (ανακατεύοντας τακτικά) και στην συνέχεια το περνάω από την σήτα για να το σουρώσω. Αν και συμπυκνωμένος ο χυμός, δοκιμάζω να δω την γεύση του διότι αναλόγως των λεμονιών (αν είναι πολύ γλυκά ή πολύ ξινά), μπορεί να χρειάζεται κι άλλο χυμό λεμονιού ή ζάχαρη (όπως αυτήν την φορά που έπρεπε να προσθέσω τον χυμό ενός ακόμα λεμονιού καθώς τα λεμόνια δεν ήταν πολύ ξινά). Ο συμπυκνωμένος  χυμός είναι τώρα έτοιμος για κατανάλωση.

Σ’ ένα ποτήρι ρίχνω λίγο συμπυκνωμένο χυμό και προσθέτω νερό μέχρι επάνω. Διατηρείται στο ψυγείο για αρκετές μέρες. Απολαμβάνουμε την λεμονάδα μας οποιαδήποτε ώρα της ημέρας (τα παιδιά λόγου χάρη την πίνουν με το πρωινό τους) κι όπως λέει κι η Άννα «αυτή είναι πραγματική λεμονάδα»!myrecipes.com


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!