Το ταξίδι μου στον Άγιο Μαυρίκιο, ένα ταξίδι που πρέπει να κάνετε έστω και μια φορά στη ζωή σας!
Το ταξίδι μου στον Άγιο Μαυρίκιο, ένα ταξίδι που πρέπει να κάνετε έστω και μια φορά στη ζωή σας!


Πολλές φορές πιάνουμε τον εαυτό μας να αναπολεί και να επιθυμεί διακαώς μέρη τροπικά και μαγευτικά!! Φυσικά αν κάτσεις και σκεφτείς, η χώρα μας δεν έχει να ζηλέψει απο ομορφιά κανένα μέρος, αλλά την συγκεκριμένη εποχή αναζητούσα κάτι διαφορετικό, κάτι μακρινό!! Μπόρα μπόρα, Καραϊβική, νησιά Φίτζι, Άγιος Μαυρίκιος  αυτά και άλλα αποτελούν μερικούς μόνο από τους μαγευτικούς εξωτικούς προορισμούς προς εξερεύνηση που ιδανικά όλοι θα θέλαμε να βάλουμε στην ταξιδιωτική μας ατζέντα!

Κάπως έτσι λοιπόν αποφάσισα και εγώ μετά από μία πρόσκληση να επισκεφτώ τον Μαυρίκιο μαζί με τα παιδιά στη διάρκεια των πασχαλινών διακοπών!

Η περίοδος όχι και η καλύτερη, αλλά δε μας σταματούσε τίποτα!

Την απόφαση την πήραμε και ετοιμάσαμε βαλίτσες με μόνο τα απαραίτητα… Μαγιό ,μαγιό ,μαγιό και αντηλιακά.

Προορισμός: Μαυρίκιος Ινδικος ωκεανός δίπλα στην Μαδαγασκάρη.

Διάρκεια ταξιδιού 15 με 18 h αναλόγως την εταιρεία που θα διαλέξετε!

Ο Μαυρίκιος βρίσκεται 3 h μπροστά από την Ελλάδα και την Κύπρο. Αυτό απαλύνει λίγο την ταλαιπωρία του ταξιδιού. Προσωπικά πηγαίνοντας σε τέτοιους προορισμούς με παιδιά, προσέχω πολύ την επιλογή της ξενοδοχειακής μονάδας, σίγουρα όχι για έναν ύπνο, όπως συνηθίζαμε να λέμε, χρόνια πριν!

Το θέμα της ασφάλειας μας, αλλά γενικά των παροχών είναι για μένα προτεραιότητα και είμαι απόλυτη, διότι οι ώρες που περνάμε στο ξενοδοχείο είναι αρκετές.

Πάραυτα μπορείτε να βρείτε μονάδες σε αρκετά λογικές τιμές. Επισης κάτι πολύ σημαντικό για μένα είναι η μονάδα να έχει παραλία και σίγουρα την καλύτερη!  

Οι Μαυρικανοι ειναι και ……. Τους τυπους!

Μιλάνε άπταιστα τρεις γλώσσες αγγλικά ,γαλλικά  creole.

Το νόμισμα τους rupees.Εκεί δε, πίνεις στην καλύτερη Pina Colada σε καλό ποτοποιείο, για λιγότερο από 4 €!

Το φαΐ τους είναι κάτι από ινδικό, κινέζικο και creole.(καυτερά)

Οστρακοειδή πολλά, άλλα αν δεν ξέρετε ,καλύτερα μην τα φάτε!

Στο φυζικ μοιάζουν με ινδούς αλλά είναι και κάποιοι από Αφρική, Κίνα και Γαλλία. Καταλαβαίνεις ότι θέλουν τα λεφτά σου πολύ, κάτι που συμβαίνει και στο τόπο μας, με τους τουρίστες, αλλά εκείνοι τουλάχιστον είναι τόσο συμπαθητικοι που τους τα δίνεις με την καρδιά σου!

Κρατηθείτε! Ο βασικός μισθός είναι 66 €!

Παραγωγή τους η ζάχαρη .Τονους ζάχαρη ,πνίγεσαι στη ζάχαρη! (Μπορείτε να επισκεφτείτε φυτείες)

Αξίζει μέσω του ξενοδοχείου να οργανώσετε ένα ολοήμερο tour  με High speed boat και να γυρίσετε τα κοντινά παραδεισένια νησάκια και ειδικά εάν το επιτρέπει ο καιρός στο lle .

Aux Bern-aches, το Gabriel island και το Cocos island!!!!! Όπως και τις παραλίες..Trou aux, belle mare,και sugar!!!!

 

Ας δούμε τον Μαυρίκιο λίγο καλύτερα….

 

Βορειοδυτική ακτή

Εκτείνεται από το Port Louis στα νότια και του perybere  στα βόρεια, Το πιο ζεστό μέρος λόγω του ότι προστατεύεται από τα μελτέμια. Αξίζει να επισκεφθείτε το Grand  bay .Το παρομοιάζεις με το Saint Tropez.

Aπο το Port Louis Προς τα βόρεια βρίσκεις από τις καλύτερες παραλίες..Pointe aux Piments του balaclava του Montchoisy του Trou aux Noir και του Perybere.  

 

Δυτικη Ακτη

Από τοPort Louis ως το Morne Brabant.

Διαδρομή θάλασσα βουνό ,χρυσές  παραλίες, καταπράσινες πλαγιές. Ηρεμία και απόλαυση !

Παραλίες

Tamarin, womar, flic flac (12km)

Νοτια ακτη …Αγρια ομορφια

Ανατολικη ακτη …Ιδανικη για σερφερς!!!!!!

Αξιοθέατα…LE MORNE

Βρίσκεται νοτιοδυτικά και χρησίμευε για καταφύγιο από σκλάβους  τον 18ο 19ο αιώνα. Ένας κατακόρυφος βράχος γεμάτος σπηλιές ,συγχρόνως περιτριγυρισμένος  με   σμαραγδένιες παραλίες.

Εντυπωσιακό είναι ότι για τους λάτρεις του γκολφ υπάρχουν αρκετά resort με γήπεδα.

Μπορείτε να επισκεφτείτε αρκετούς καταρράκτες να πάτε για Safari, όλα τα υδάτινα και extreme sports και το πιο βασικό να χαλαρώσετε και να δοκιμάσετε τα spa!

Μην ξεχάσετε να εφοδιαστείτε με τα μαγικά, μοναδικά αιθερεα έλαια, μυρωδιές που θα σε συντροφεύσουν στην επιστροφή σας στο[ Κλεινον Αστυ]!

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!