5+1 τρόποι για να έχετε θετική ενέργεια
5+1 τρόποι για να έχετε θετική ενέργεια


Οι ρυθμοί της ζωής είναι πλέον τόσο γρήγοροι που μερικές φορές νιώθουμε ότι έχουμε χάσει την ελευθερία να είμαστε ευτυχισμένοι. Πώς όμως θα νιώσουμε και πάλι χαρούμενοι; Η απάντηση βρίσκεται στη θετική ενέργεια η οποία μπορεί να εξουδετερώσει όλα τα αρνητικά συναισθήματα. Εάν συνεχίσετε την ανάγνωση θα μάθετε μερικά απλά βήματα που θα φέρουν θετικότητα στη ζωή σας.

Βοηθήστε όσους το έχουν ανάγκη. Είναι το πρώτο βήμα προς τη θετικότητα. Ξεκινώντας από το να βοηθήσετε ένα ηλικιωμένο άτομο να διασχίσει το δρόμο ή να αγοράσετε ένα γεύμα σε ένα φτωχό παιδί, θα φέρει χαμόγελα τόσο στο δικό σας πρόσωπο όσο και στα πρόσωπα των συνανθρώπων σας. Και το χαμόγελο από μόνο του έχει θετική ενέργεια.

Διώξτε τις αρνητικές σκέψεις. Η θετικότητα ξεκινάει από μέσα σας. Οι σκέψεις μετατρέπονται σε λόγια και οι λέξεις σταδιακά μετατρέπονται σε πράξεις και αυτές με τη σειρά τους φέρνουν θετική ενέργεια στη ζωή σας. Όταν αρχίσετε να βλέπετε τον κόσμο ως όμορφο μέρος, θα νιώσετε ευτυχισμένοι.

Ορίστε ρεαλιστικούς στόχους. Γνωρίζετε πως η περισσότερη αρνητική ενέργεια έρχεται επειδή θέτουμε μη ρεαλιστικούς στόχους; Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να μάθετε να θέτετε μικρότερους και εφικτούς στόχους. Η εύρεση της ευτυχίας σε μικρά πράγματα κάνει τη ζωή πιο χαρούμενη.

Μάθετε κάτι νέο. Η μάθηση κρατά το μυαλό πολυάσχολο, γεγονός που το βοηθά να ξεχάσει τα άσκημα γεγονότα. Γιατί ένα άτομο δεν μπορεί να έχει θετική ενέργεια εάν είναι κολλημένο στο παρελθόν και δεν ασχολείται με καινούρια πράγματα.

Αποδεχτείτε τον εαυτό σας. Η αγάπη του εαυτού μας είναι ένα σημαντικό και θεμελιώδες βήμα προς τη θετικότητα. Είτε είστε ψηλοί ή όχι, είτε οργανωμένοι ή ακατάστατοι, αυτός είναι ο πραγματικός εαυτός και κανείς δεν θα τον αγαπήσει εφόσον δεν μπορείτε εσείς οι ίδιοι να τον αποδεχτείτε.

Μάθετε να συγχωρείτε. Το μίσος φέρνει πόνο στην καρδιά και στο μυαλό. Μην κρατάτε τις άσκημες αναμνήσεις στο μυαλό σας. Αντ αυτού συγχωρείστε όσους σας έχουν πληγώσει και κάντε πέρα όλα τα δυσάρεστα περιστατικά.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!