Η γιόγκα να βελτιώσει τον ύπνο!
Η γιόγκα να βελτιώσει τον ύπνο!


Η γιόγκα μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι είστε σε θέση να κοιμηθείτε πιο εύκολα και πιο βαθιά όταν κάνετε γιόγκα με συνέπεια. 

Ιδανικά, πρέπει να κοιμάστε από έξι έως εννέα ώρες κάθε βράδυ. Ο ποιοτικός ύπνος συνδέεται συχνά με την απώλεια βάρους. Μια μελέτη του 2018 διαπίστωσε ότι τα άτομα που είχαν περιορισμένο ύπνο πέντε φορές την εβδομάδα έχασαν λιγότερο λίπος συγκριτικά με την ομάδα που ακολούθησε κανονικό πρόγραμμα ύπνου. Και οι δύο ομάδες περιορίζονταν στον αριθμό των θερμίδων που κατανάλωναν, υποδηλώνοντας ότι η έλλειψη ύπνου έχει αρνητικές επίδρασεις στον οργανισμό, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας λίπους.

Η γιόγκα nidra είναι μια μορφή καθοδηγούμενης χαλάρωσης που κάνετε ξαπλωμένη. Η πρακτική μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο βαθιά και να αυξήσετε την αντιληπτική σας ικανότητα. 

Μια μικρή μελέτη του 2018 διαπίστωσε ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που έκαναν γιόγκα nidra για οκτώ εβδομάδες αύξησαν τα επίπεδα της αντίληψής και της ευαισθητοποίησής τους.

Το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου των ΗΠΑ επισημαίνει ότι η γιόγκα δεν είναι απλώς επωφελής για τη βελτίωση της δύναμης του πυρήνα, την ευλυγισία και τα επίπεδα στρες. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα, ειδικά εάν υποφέρετε από αϋπνία. 

Όταν οι άνθρωποι που έχουν αϋπνία κάνουν καθημερινά γιόγκα, κοιμούνται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, γρηγορότερα και ξανακοιμούνται πιο γρήγορα εάν ξυπνήσουν στη μέση της νύχτας, σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου των ΗΠΑ.

Αυτό ισχύει επίσης και για τους ηλικιωμένους που έχουν αϋπνία. Εκείνοι που είναι άνω των 60 ετών έχουν καλύτερη ποιότητα ύπνου, κοιμούνται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και αισθάνονται καλύτερα κατά τη διάρκεια της ημέρας όταν κάνουν τακτικά γιόγκα.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!