3 συμβουλές για περισσότερη ενέργεια αυτό το καλοκαίρι
3 συμβουλές για περισσότερη ενέργεια αυτό το καλοκαίρι


Bρισκόμαστε σε μια ενεργειακή κρίση.
Ας το παραδεχτούμε, είμαστε σε μια ενεργειακή κρίση. Ως κοινωνία είμαστε συνεχώς απασχολημένοι και όσο ο καιρός ζεσταίνει τόσο χρειαζόμαστε περισσότερη ενέργεια για να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Αυτό όμως που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι πως οι κακές διατροφικές επιλογές μπορεί να μα αφήσουν χωρίς ίχνος ενέργειας.

Άρα, ένας βασικό τρόπος για να διορθώσουμε  το έλλειμμα της ενέργειας μας είναι το πώς τρώμε. Οι σωστοί συνδυασμοί τροφίμων μπορεί να μας δώσουν μια ώθηση. Ακολουθήστε αυτές τις στρατηγικές για να μεγιστοποιήσετε την ενέργεια σας.

Τρώτε συχνά. Εάν καταναλώνετε κάθε 3 με 4 ώρες ένα υγιεινό σνακ τροφοδοτείτε το σώμα σας με τα απαραίτητα καύσιμα προλαμβάνοντας με αυτό τον τρόπο την εξάντληση.

Τρώτε ελαφρά. Κυρίως το καλοκαίρι που κάνει περισσότερη ζέστη είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί στις μερίδες που καταναλώνετε, γιατί εάν το παρακάνετε μετά μετά θα νιώθετε φουσκωμένοι και δεν θα είστε αποδοτικοί στην δουλειά σας. Άρα κρατήστε στο μυαλό σας τις μικρές μερίδες και να μη μένετε νηστικοί πάνω από τρεις ώρες, έτσι ώστε έχετε την απαραίτητη ενέργεια.

Ισορροπήστε το πιάτο σας. Με τη φράση ισορροπημένο πιάτο εννοούμε ένα γεύμα που περιλαμβάνει φυτικές ίνες, άπαχη προτείνει, υγιή λίπη και σύνθετους υδατάνθρακες. Εάν υιοθετήσετε αυτόν τον συνδυασμό στα γεύματα σας, θα έχετε μια διαρκή ενέργεια.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!