Το πιο ακατάστατο σημείο του σπιτιού μαρτυρά και τον χαρακτήρα σας!
Το πιο ακατάστατο σημείο του σπιτιού μαρτυρά και τον χαρακτήρα σας!


Μπορεί το σπίτι σας να είναι τακτοποιημένο και καθαρό, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, πάμε στοίχημα ότι κάπου υπάρχει ένα δωμάτιο ή ένα σημείο που δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση. Τι μαρτυρά, λοιπόν, αυτή η ατασθαλία στο νοικοκυριό για την προσωπικότητά σας; Δείτε αν πέσαμε μέσα...

Η ντουλάπα
Τι δείχνει για την προσωπικότητά σας:
Αγαπάτε το κρυμμένο χάος και νιώθετε νοσταλγία για το παρελθόν

Τα ανακατεμένα ρούχα που έχουν γίνει μία άμορφη μπάλα μέσα στη ντουλάπα σας αποδεικνύουν δύο πράγματα. Πρώτον, ότι σας αρέσει το χάος που... κρύβεται (γι’ αυτό και το υπόλοιπο σπίτι σας μπορεί να είναι τακτοποιημένο και να λάμπει από καθαριότητα). Δεύτερον, αν δεν πετάτε κανένα ρούχο, ακόμα κι αν δεν σας κάνει πια, τότε είστε μάλλον προσκολλημένοι στο παρελθόν και θα θέλατε να επιστρέψετε σ’ αυτό. Το μικρό μαύρο φόρεμα που φοράγατε πριν 10 χρόνια, όταν ήσαστε 10 κιλά πιο λεπτή ή το αγαπημένο σας σορτσάκι που είχατε λιώσει πριν αλλάξει το σώμα σας με την εγκυμοσύνη δείχνουν ότι αναπολείτε τα παλιά. Το θέμα, όμως, είναι να μάθετε να αγαπάτε το παρόν και να αγκαλιάσετε το μέλλον.

Τι να κάνετε: Αρχικά, δείτε αν υπάρχουν 5 ρούχα στην ντουλάπα σας που δεν έχετε φορέσει εδώ κι έξι μήνες. Αναρωτηθείτε αν όντως τα χρειάζεστε και αν η απάντηση είναι όχι, δωρίστε τα.

Το γραφείο
Τι δείχνει για την προσωπικότητά σας:
Είστε αναβλητικοί

Αν το γραφείο σας είναι γεμάτο με διαφημιστικά που σας δίνουν στον δρόμο, με περιοδικά πενταετίας, με παλιούς, εξοφλημένους λογαριασμούς και λίστες από σούπερ μάρκετ, τότε είστε μάλλον αναβλητικοί. Προτιμάτε απλώς να αγνοείτε αυτόν τον αντιοικολογικό χαμό και σίγουρα βρίσκετε πάντα δικαιολογίες για να μην κάνετε μία υποτυπώδη εκκαθάριση- πάντα δεν υπάρχουν άλλες δουλειές που προέχουν; Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι συνδέουμε το γραφείο ασυνείδητα με το σχολείο και τη δουλειά με αποτέλεσμα μόνο και μόνο στη σκέψη να προσπαθήσουμε να το βάλουμε σε τάξη, νιώθουμε πιεσμένοι. Εξάλλου, κρατώντας τις στίβες χαρτιών μόνο εκεί, περιορίζεται η ακαταστασία αποκλειστικά σ’ αυτό το σημείο.

Τι να κάνετε: μην παίρνετε διαφημιστικά και άλλα χαρτιά που δεν χρειάζεστε στο σπίτι. Όσον αφορά τους λογαριασμούς, τηρείστε έναν κανόνα: πετάξτε τους 6 μήνες αφού τους εξοφλήσετε. Και φυσικά, ό,τι δεν χρειάζεστε, ανήκει στον μπλε κάδο της ανακύκλωσης.

Το πατάρι
Τι δείχνει για την προσωπικότητά σας:
Νιώθετε ενοχές

Έχετε οικογενειακά κειμήλια, παλιά αντικείμενα, αντικείμενα των οποίων την προέλευση αγνοείτε και χαλασμένες συσκευές. Αν τα πετάξετε, το πιθανότερο είναι ότι θα νιώσετε τύψεις είτε γιατί αισθάνεστε ότι δένεστε με κάθε είδους πράγματα, προδίδετε την οικογένειά σας και ότι είστε συνδεδεμένοι με το παρελθόν. Όλο αυτό προσθέτει στους ώμους σας ένα συναισθηματικό βάρος, που δεν είναι πάντα εύκολο να διαχειριστείτε.

Τι να κάνετε: το τεστ για να δείτε τι θα κρατήσετε και τι όχι είναι να αναρωτηθείτε τι αξία έχει για εσάς. Το ραδιόφωνο του παππού σας, για παράδειγμα, δεν μπορεί να είναι δίπλα σ’ εκείνη την χαλασμένη τοστιέρα που δεν έχετε πετάξει ακόμα για κάποιον ανεξήγητο λόγο. Αν έπιπλα και αντικείμενα που δεν χρειάζεστε απλά «κάθονται» στο πατάρι σας για πάνω από 5 χρόνια, ήρθε η ώρα να τους πείτε «αντίο». Όσον αφορά τα υπόλοιπα, μοιραστείτε τις αναμνήσεις που τα συνοδεύουν με τα παιδιά σας ή αναπαλαιώστε τα και στολίστε τα στο σπίτι.

Το χολ
Τι δείχνει για την προσωπικότητά σας
: Δεν είστε οργανωτικοί

Μπορεί το υπόλοιπο σπίτι να είναι σε τάξη, όμως με το που μπαίνετε μέσα, αντικρίζετε το εξής θέαμα: πεταμένα πανωφόρια, τσάντες και παπούτσια σκόρπια σε διάφορα μέρη. Το αποτέλεσμα είναι κάθε πρωί να τρέχετε και να μην φτάνετε, γιατί δεν μπορείτε να βρείτε τα κλειδιά και την τσάντα που κρατάγατε χθες, και, φυσικά, να καθυστερήσετε να φύγετε και ν’ αργείτε στη δουλειά. Τι δείχνει αυτό για 'σάς; Ότι είστε πολυάσχολη, ότι δουλεύετε εντός και εκτός σπιτιού και όταν γυρνάτε, είστε φυσικά κατάκοπη για να κάνετε το οτιδήποτε, αφήνοντας πίσω ό,τι δεν σας φαίνεται σημαντικό, ακόμα κι αν αυτό επηρεάζει αρνητικά την προσωπικότητά σας.

Τι να κάνετε: Μια κρεμάστρα για τα πανωφόρια, μία παπουτσοθήκη και μια κλειδοθήκη θα οργανώσουν τον χώρο σας σε χρόνο dt. Δοκιμάστε το και θα δείτε ότι τα πρωινά σας θα γίνουν πολύ πιο εύκολα.

Πηγή: dailymail.co.uk


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!