Νιώθετε διαφορετικές;
Νιώθετε διαφορετικές;


Το διαφορετικό ενάντια στο συνηθισμένο.

Καθώς τα χρόνια περνούν ο άνθρωπος μεγαλώνει. Έχει την ιδιότητα να αλλάζει και να μεταβάλλεται. Κατέχει επίσης την ικανότητα της προσαρμογής και της εξέλιξης. Ξεκινά από τον αριθμό 0 και σιγά σιγά αναλόγως τις επιλογές που θα κάνει, ανάλογα τα ερεθίσματα που θα λάβει καθώς επίσης και την προσωπική θέληση που θα κατέχει, λαμβάνει έμμεσα την δυνατότατα να τερματίσει το παραπάνω μηδενικό σε έναν αριθμό εξέλιξης που ο ίδιος θα επιλέξει, μέχρι το τέλος της ζωής του. Η ατομική εξέλιξη είναι καθαρά προσωπική υπόθεση που επηρεάζεται όμως και από άλλους παράγοντες. Τι γίνεται όμως όταν αυτοί οι παράγοντες τείνουν να σε επηρεάζουν και παράλληλα να αποτρέπουν την δική σου προσωπική εξέλιξη μόνο και μόνο επειδή αποκλίνει σε κάποια σημεία  όντας διαφορετική από το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο;

Ίσως σου έχει συμβεί, έστω για μια φορά στη ζωή σου να πεις «Μα εγώ δεν είμαι έτσι». Ίσως πάλι σου έχει συμβεί όχι να πεις αλλά να αισθανθείς διαφορετικός. Να νιώσεις ότι δεν «κολλάς» κάπου ή είτε πως δεν συμβαδίζεις με το συνηθισμένο. Μπορεί αυτό να αφορά τις σκέψεις σου, τις απόψεις σου καθώς επίσης και τις πράξεις σου πάνω σε κάποια θέματα. Για παράδειγμα το τι είναι σωστό για σένα  και τι λάθος. Κάπου εκεί λοιπόν στέκεσαι και αναρωτιέσαι «Τι πάει στραβά, μήπως πρέπει να αλλάξω εγώ».

Το αν εσύ είσαι διαφορετικός από κάτι ή αν κάτι άλλο είναι διαφορετικό από εσένα είναι απόλυτα υγιές και φυσιολογικό. Το λάθος θα είναι αν εσύ αλλάξεις και εξελιχτείς σε  κάτι που δεν είσαι μόνο και μόνο για να αρέσεις στους άλλους είτε απλά για να ταιριάζεις στο συνηθισμένο.

Από την στιγμή που δεν προσβάλεις και δεν βλάπτεις κανέναν θα ήταν χρήσιμο να σέβεσαι την διαφορετικότητα σου, όποια κι αν είναι αυτή. Θα πρέπει πρώτα από  όλα να την αντιληφτείς, να την αποδεχτείς, να την αγαπήσεις και να την καλλιεργήσεις στο έπακρο. Δεν είναι εύκολο αλλά ούτε και ακατόρθωτο. Το μόνο που είναι εύκολο είναι να γίνεις κάτι που ήδη υπάρχει. Με το να το αντιγράψεις όμως και πάλι κάτι θα διαφέρει. Θα διαφέρει ότι δε θα είσαι εσύ. Για αυτό τι καλύτερο από το να πιστέψεις στον εαυτό σου και στην διαφορετικότητα σου και να εξελιχτείς σε αυτό που είσαι ολοκληρωτικά. Να μην συμβιβαστείς με αυτό που είναι σύνηθες γύρω σου γιατί θα ξεχάσεις να είσαι ο εαυτός σου.

Αν κάτι σπανίζει γύρω μας δεν σημαίνει και ότι δεν υπάρχει. Καθώς επίσης και αν ένας άνθρωπος είναι διαφορετικός από τους συνηθισμένους ανθρώπους δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάψει να είναι διαφορετικός. Διαφορετικός είσαι κι εσύ. Εσύ που διαβάζεις τώρα αυτό το άρθρο και είμαι σίγουρη για αυτό. Το γιατί είσαι διαφορετικός ή διαφορετική όμως το ξέρεις μόνον εσύ. Φρόντισε να μάθουν τον λόγο και οι άνθρωποι που βρίσκονται γύρω σου και που ξέρεις μπορεί να είσαι εσύ η αιτία που θα θελήσουν να δείξουν και αυτοί την διαφορετική μοναδικότητα τους.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!