3+1 χαρακτηριστικά των δυναμικών γυναικών
3+1 χαρακτηριστικά των δυναμικών γυναικών


Μήπως και εσείς ανήκετε στις ισχυρές γυναίκες που ξεχωρίζουν στο πλήθος;

Οι άντρες εδώ και πολύ καιρό έχουν εδραιώσει τη θέση τους στην κοινωνία αποδεικνύοντας ότι είναι κορυφαίοι ηγέτες, πρωτοπόροι επιχειρηματίες και καλλιτέχνες. Ας το παραδεχτούμε ο ιδρυτής του Facebook, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple και πολλοί κορυφαίοι σχεδιαστές μόδας είναι άντρες. Παρόλα αυτά υπάρχουν πολλές δυναμικές γυναίκες που κατάφεραν να ξεπεράσουν τα στερεότυπα των δυο φύλων. Παρακάτω θα δούμε 5 κοινά χαρακτηριστικά που έχουν όλες οι δυναμικές γυναίκες.

Πάθος

Το πάθος είναι ένα ισχυρό κίνητρο. Εάν έχετε ενθουσιασμό για τη δουλειά σας τότε είναι πιο εύκολο να πετύχετε. Μπορεί να έχει γίνει κλισέ η φράση «ακολούθησε αυτό που αγαπάς», όμως όταν εργάζεστε στη δουλειά των ονείρων σας, μόνο τότε μπορείτε να πετύχετε.

Συναισθηματική νοημοσύνη

Σύμφωνα με μελέτες στο "The Brain and Emotional Intelligence", δεν είναι ότι οι άνδρες  ή οι γυναίκες έχουν υψηλότερη EQ (συναισθηματική νοημοσύνη), αλλά οι άντρες και οι γυναίκες έχουν διαφορετικούς τύπους συναισθηματικής νοημοσύνης. Για παράδειγμα οι γυναίκες έχουν περισσότερη συναισθηματική ενσυναίσθηση. Η ικανότητα να γνωρίζετε πώς αισθάνεται κάποιος είναι σημαντική όταν προσπαθείτε να ελέγχετε αντιδράσεις και να διαχειριστείτε πολύπλοκες καταστάσεις.

Περιέργεια

Ενώ η παροιμία λέει «Η περιέργεια σκότωσε τη γάτα», από την άλλη μεριά η περιέργεια έχει τον δικό της λόγο ύπαρξης, γιατί μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες.

Αποδοχή φόβου

Το να φοβάστε να παίρνετε ρίσκα σας σταματά από τη λήψη αποφάσεων για να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα. Όμως εάν νικήσετε τους φόβους σας τότε θα μπορέσετε να προχωρήσετε και να πετύχετε όλα όσα επιθυμείτε. Αντιμετωπίστε κατάματα όλους τους φόβους σας και τολμήστε...

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!