Η προετοιμασία για τον τοκετό!
Η προετοιμασία για τον τοκετό!


Οι ημέρες περνούν και πλησιάζει η μέρα που η περίοδος της εγκυμοσύνης θα τελειώσει και θα γεννήσετε επιτέλους το μωράκι σας.

Η διαδικασία του τοκετού απαχολεί ένα πολύ ευαίσθητο μέρος του σώματος σας και όσο και αν ενθουσιάζεστε για την ημέρα που θα αντικρίσετε το μωρό σας, δεν γίνεται να μην υπάρχει και λίγο άγχος.

Μπορείτε να προετοιμαστείτε κατάλληλα, ώστε να νιώσετε πιο έτοιμη για εκείνη τη στιγμή είτε σωματικά ή ψυχολογικά.

Να ξέρετε, πως αν επισκεφτείτε το μέρος που θα γεννήσετε λίγες ημέρες πριν, θα σας βοηθήσει να το φαντασιωθείτε και να μειωθεί το άγχος κατά πολύ. Την ημέρα που θα έρθει η στιγμή θα νιώθετε πιο προσαρμοσμένη στο περιβάλλον.

Μια μέλλουσα μαμά που δεν είναι προετοιμασμένη για τον πόνο των συσπάσεων που συνοδεύει τη γέννα, κινδυνεύει να δυσκολευτεί με τις αναπνοές της και έτσι να αυξηθεί ο πόνος στους μυς.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της έκκρισης της ωκυτοκίνης, της ορμόνης που βοηθά την μήτρα να συσπάται.

Μπορείτε να προετοιμάσετε τον εαυτό σας σωματικά, φροντίζοντας να κοιμάστε όσο το δυνατόν περισσότερο μπορείτε τις τελευταίες εβδομάδες πριν τη γέννα.

Θα σας φανεί πολύ χρήσιμο, να φοράτε ειδικές πάνες για τον ύπνο ώστε να μην χρειάζεται να ξυπνάτε κάθε λίγο για να πάτε στην τουαλέτα.

Μην ξεχνάτε να διατηρείτε το σώμα σας ενυδατωμένο και να πίνετε πολλά υγρά.

Αυτό θα ανακουφίζει τα πόδια σας από το πρήξιμο και θα βοηθήσει γενικότερα τον μεταβολισμό σας.

Βάζοντας στην διατροφή σας περισσότερη πρωτείνη, συμβάλλετε στην ανακούφιση πολλών πορβλημάτων και ενισχύετε τους μυς σας.

Έχετε στο νου σας τα παραπάνω και θα δείτε ότι θα νιώσετε πολύ πιο άνετα από ότι νομίζετε και θα περάσετε την διαδικασία του τοκετού πολύ πιο ανώδυνα.

Πηγή: mothersblog.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!