Οι αλλαγές στο σώμα σας μετά τον τοκετό
Οι αλλαγές στο σώμα σας μετά τον τοκετό


Από την πρώτη μέρα που θα διαπιστώσετε ότι πρόκειται να γίνεται μητέρα, το σώμα σας έχει ήδη αρχίσει να αλλάζει, ίσως όχι σημαντικά, αλλά με την πάροδο του χρόνου γίνεται πιο αισθητή η αλλαγή.

Θα θέλατε να μάθετε πώς αλλάζει το σώμα σας μετά τον τοκετό;
Η εγκυμοσύνη είναι μια από τις μεγαλύτερες ευλογίες που μπορεί να έχει μια γυναίκα. Ονειρεύεστε τα χέρια, το πρόσωπό, τα μάτια του παιδιού σας, ακόμα και πώς θα κλάψει, μέχρι εκείνη την ιδιαίτερη στιγμή που μπορείτε τελικά να το κρατήσετε στα χέρια σας και να ξεχάσετε εντελώς τη φυσική σας εμφάνιση.

Μόλις εισέλθετε σε μια ρουτίνα, δύσκολες στιγμές θα έρθουν, σαν να αισθάνεστε κουρασμένες ή κοιτάζοντας στον καθρέφτη και συνειδητοποιώντας ότι έχετε περάσει από σημαντικές φυσικές αλλαγές που μπορεί να επηρεάσουν την αυτοεκτίμησή σας και κατά συνέπεια την κατάσταση του νου σας.

Αλλά μην ανησυχείτε, σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε πώς αλλάζει ο οργανισμός μετά τον τοκετό και θα σας δώσουμε κάποιες συστάσεις για το πώς να φτιάξετε το σώμα το οποίο είχατε πριν να μείνετε έγκυος.

Υπάρχουν μερικές γυναίκες που παρακολουθούν την εικόνα τους πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον τοκετό, ακολουθώντας έναν υγιή και ενεργό τρόπο ζωής. Εξαιτίας αυτού, δεν καταλήγουν να αντιμετωπίζουν τέτοιες δραστικές αλλαγές στην προσωπικότητά τους μετά τον τοκετό.

Πώς το σώμα σας αλλάζει μετά τον τοκετό

Η μητρότητα σας αλλάζει εσωτερικά, εντελώς και προς το καλύτερο. Απολαύστε το μικρό σας και μάθετε πώς αλλάζει το σώμα σας σύντομα και μακροπρόθεσμα μετά τον τοκετό:

Η πιο αισθητή αλλαγή είναι η αύξηση του όγκου της μήτρας, καθώς αυτό μπορεί να αυξηθεί σχεδόν στο 7 φορές του συνηθισμένου μεγέθους, λόγω των συστημάτων που βοηθούν το μωρό να αναπτυχθεί και τα οποία καταλαμβάνουν σημαντικό χώρο (ομφάλιος λώρος και πλακούντας). Η μήτρα θα επανέλθει στο κανονικό της μέγεθος μετά τον τοκετό σε 6 εβδομάδες το πολύ.

Η επόμενη αλλαγή μπορεί να μην είναι τόσο αισθητή: έχει να κάνει με την εκτόπιση των οργάνων σας. Λόγω της αύξησης του μεγέθους της μήτρας και της αύξησης του μωρού σας και της αναζήτησης άνεσης μέσα στη μήτρα, τα όργανα σας μπορεί να μετατοπιστούν ελαφρώς.

Ίσως αυτή να είναι η πιο δύσκολη αλλαγή για να δεχτείτε: η τέντωμα και η μελάγχρωση του δέρματός σας δημιουργούν τρομακτικές ραγάδες.

Αυτές οι αλλαγές είναι δύσκολο να αντιστραφούν όταν τις έχετε, αν και υπάρχουν καλές προληπτικές μέθοδοι και αποτελεσματικές θεραπείες για να μειωθεί η εμφάνισή τους.

Συνήθως, όταν έχετε έναν φυσικό τοκετό, το πυελικό σας δάπεδο τείνει να γίνει λίγο "χαλαρό". Για αυτό, συνιστάται να κάνετε μια ρουτίνα άσκησης που να συνίσταται στη σύσπαση και την απελευθέρωση της ουροδόχου κύστης σας κάθε φορά που πηγαίνετε στο μπάνιο. πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα επανέλθει στο φυσιολογικό.

Ο φυσικός τοκετός, ή καλύτερα γνωστός ως «κολπικός τοκετός», μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη των εσωτερικών ιστών, γεγονός που προκαλεί σημαντική μείωση της σεξουαλικής ευχαρίστησης. Επιπλέον, η κολπική σφίξιμο θα μειωθεί. Αυτό ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος του μωρού και μπορείτε να ζητήσετε από το γιατρό σας να μάθετε πώς μπορείτε να αποφύγετε αυτό.

Μετά τον τοκετό: Ο καλύτερος χρόνος της ζωής σας

Ανησυχείτε για το πώς το σώμα σας θα αλλάξει μετά τον τοκετό μπορεί να είναι αγχωτικό, αφού συχνά δεν ξέρετε ποιες αλλαγές θα είναι στην πραγματικότητα μόνιμες. Αλλά μόλις έχετε όλες τις πληροφορίες, μπορείτε να λάβετε μέτρα για τη σημαντική βελτίωση του σώματός σας.

Όσο μπορείτε να είστε προσεκτικοί με τη διατροφή σας και να προσπαθείτε να ελέγχετε το βάρος σας κάθε μήνα. Απλά πρέπει να χαλαρώσετε, να είστε υπομονετικοί και να καταλάβετε ότι έχετε δώσει ζωή σε μια άλλη ύπαρξη και ότι αυτό αξίζει οποιεσδήποτε αλλαγές στο σώμα σας.

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε σχετικά με αυτή τη διαδικασία είναι ότι μόλις γεννηθεί το μωρό θα πρέπει να κάνετε ορισμένα βήματα για να επιστρέψετε στο σχήμα του σώματος που είχατε πριν από την εγκυμοσύνη, αλλά αποφύγετε να ασκήσετε υπερβολική πίεση στον εαυτό σας.

Πηγή: baby.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!