Γιατί το γάλα κάνει καλό στην εγκυμοσύνη;
Γιατί το γάλα κάνει καλό στην εγκυμοσύνη;


Κάθε γυναίκα που βρίσκεται σε… ενδιαφέρουσα, σίγουρα έρχεται αντιμέτωπη με αρκετές “στερήσεις”, ειδικά στον τομέα του φαγητού και του ποτού!

Αν διανύεις και εσύ την εγκυμοσύνη του, τότε ξέρεις πολύ καλά πως το κάπνισμα είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει οπωσδήποτε να βγάλεις από τη ζωή σου, με το που λαμβάνεις τα ευχάριστα νέα πως σε εννέα μήνες θα φέρεις στον κόσμο ένα μικροσκοπικό πλασματάκι! Και έπειτα έρχεται ένας εκτενής κατάλογος με τροφές που δεν μπορείς πλέον να απολαμβάνεις, όπως οι… πέντε καφέδες ημερησίως, τα δροσερά ποτήρια λευκού και ροζέ κρασιού που τόσο αγαπάς, το λατρεμένο σου σούσι που πρέπει να ξεχάσεις για λίγο καιρό, αλλά και τις ωμές σαλάτες που πάντα παραγγέλνεις στο γραφείο.

Γι’ αυτό και θα χρειαστείς μπόλικες εναλλακτικές, ώστε να αντικαταστήσεις τις απαγορευμένες ουσίες! Μία από τις καλύτερες επιλογές, λοιπόν, είναι το γάλα!

Βλέπεις, το γάλα με τον “αχτύπητο” συνδυασμό θρεπτικών συστατικών, όπως οι πρωτεΐνες, οι υδατάνθρακες και τα μεταλλικά στοιχεία είναι μία από τις τροφές που θα πρέπει οπωσδήποτε να βάλεις στην καθημερινότητά σου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σου! Και ο λόγος είναι απλούστατος, μιας και το ασβέστιο μαζί με τα υπόλοιπα διατροφικά στοιχεία που περιέχονται στο γάλα είναι πολύ σημαντικά για την ανάπτυξη των οστών του εμβρύου, καθώς μεταφέρονται στο μωρό μέσω του οργανισμού σου. Μάλιστα, επειδή τα οστά του εμβρύου αναπτύσσονται περισσότερο κατά το τρίτο τρίμηνο της κύησης, ένα ποτήρι γάλα σε ημερήσια βάση είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις σε αυτή τη φάση!

Ωστόσο, θα πρέπει να προσέχεις, καθώς στην εγκυμοσύνη απαγορεύονται οι τροφές που δεν είναι παστεριωμένες, καθώς κινδυνεύουν να φέρουν βακτήρια και άλλους παθογόνους μικροοργανισμούς. Γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να επιλέγεις πάντα παστεριωμένο γάλα!

Πηγή: tlife.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!