Η καθυστέρηση δεν συνεπάγεται πάντα εγκυμοσύνη
Η καθυστέρηση δεν συνεπάγεται πάντα εγκυμοσύνη


Μπορεί η πρώτη σκέψη που θα κάνετε όταν υπάρξει καθυστέρηση στην περίοδό σας να είναι η εγκυμοσύνη, όμως δεν είναι απαραίτητα έτσι. Υπάρχουν δηλαδή και άλλες εξηγήσεις:

Άγχος: Ίσως ο πιο διαδεδομένος παράγοντας που ευθύνεται για ασταθή κύκλο περιόδου πολλών γυναικών και άλλες φορές για καθυστέρηση. Αυτό εξηγείται επειδή το άγχος επιδρά σε συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου, η οποία είναι υπεύθυνη για ορμονικά θέματα.

Θυρεοειδής: Μια από τις πολλές επιπτώσεις της ύπαρξης υποθυρεοειδισμού ή υπερθυρεοειδισμού σε μια γυναίκα σχετίζεται και με την έμμηνο ρύση. Ζητήστε τη γνώμη του γυναικολόγου σας αν υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε.

Βάρος: Αν χάσετε ή πάρετε απότομα κιλά, να περιμένετε ότι ίσως υπάρξει καθυστέρηση στην περίοδό σας για έναν ή περισσότερους μήνες. 

Πολυκυστικές ωοθήκες: Πολλές γυναίκες με πολυκυστικές ωοθήκες έχουν έλλειψη ωορρηξίας, κατά συνέπεια μη συνεπή έμμηνο ρύση.

Ασθένεια: Είτε μιλάμε για μια απλή ίωση, είτε για κάτι πιο σοβαρό, η περίοδός σας δε γίνεται εγγυημένα να μείνει ανεπηρέαστη. Και βέβαια όταν αναρρώσετε πλήρως, θα επιστρέψει στα προ ασθένειας επίπεδα.

Φάρμακα: Το ιδανικό είναι να υπάρχει συνεννόηση με το γιατρό σας προτού ξεκινήσετε την οποιαδήποτε θεραπεία για να ενημερωθείτε αν έχει επιπτώσεις στην περίοδό σας. Ενδεχομένως βέβαια και να αναφέρεται κάτι σχετικό στις παρενέργειες του εκάστοτε φαρμάκου. 

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!