4 συμβουλές από μια γυμνάστρια για να είστε fit και στην εγκυμοσύνη!
4 συμβουλές από μια γυμνάστρια για να είστε fit και στην εγκυμοσύνη!


Μπορείτε να παραμείνετε fit στην εγκυμοσύνη; Μια γυμνάστρια μας δίνει 4 συμβουλές.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να συνεχίσετε τη γυμναστική και στην περίοδο της εγκυμοσύνης. Η γυμναστική ενισχύει την αντοχή και την ευελιξία σας, ενώ ταυτόχρονα ενδυναμώνει τους μυς, κάτι που θα σας βοηθήσει κατά τη διάρκεια του τοκετού. Ακόμη η γυμναστική θα σας βοηθήσει να  αντιμετωπίσετε ενοχλήσεις όπως η κούραση, η δυσκοιλιότητα, ο πόνος στην πλάτη και τα πρηξίματα, αλλά και να ξαναβρείτε τη φόρμα σας αφού γεννηθεί το μωρό. H γυμνάστρια- fitness leader και μαμά Emily Breeze Ross Watson, μας επισημαίνει τέσσερα πράγματα που θα πρέπει να έχουμε κατά νου, για μια fit εγκυμοσύνη, χωρίς να βλάψουμε το μωρό!

1. Ακούστε τους ειδικούς  
Και σε αυτήν την περίπτωση, οι ειδικοί είναι ο γυναικολόγος σας και το σώμα σας! Δεν υπάρχει καμία στάνταρ συνταγή για την εγκυμοσύνη, μια που το σώμα κάθε γυναίκας είναι διαφορετικό. Επίσης και κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική, ανεξάρτητα από το πόσα παιδιά έχετε ήδη. Γι' αυτό, το τι είδους γυμναστική θα κάνετε, εξαρτάται από τη φυσική κατάσταση που έχετε τώρα. Το σημαντικότερο είναι να προσέχετε τα σημάδια που σας στέλνει το σώμα σας. Αν είστε ενεργητικός τύπος και κάνετε ήδη κάποιο σπορ, πιθανότατα μπορείτε να το συνεχίσετε, αρκεί να το προσαρμόσετε στις ανάγκες της εγκυμοσύνης σας.  

2. Παραμείνετε δραστήριες
Μόλις πάρετε το πράσινο φως από το γιατρό σας, βρείτε τρόπους για να παραμείνετε δραστήριοι σε όλη την εγκυμοσύνη σας. Αν δεν γυμνάζεστε, επιλέξτε μια ήπια άσκηση, όπως το βάδισμα ή την κολύμβηση, και συνεχίστε προσεκτικά. Αν είστε ενεργητικός τύπος και κάνετε ήδη κάποιο σπορ, πιθανότατα μπορείτε να το συνεχίσετε, αρκεί να το προσαρμόσετε στις ανάγκες της εγκυμοσύνης σας. Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι να αποφύγετε να «συγκλονίζετε» το σώμα σας, ενώ αυτό «εργάζεται» σκληρά για να μεγαλώσει μέσα του έναν άνθρωπο.

3. Δώστε στον εαυτό σας συγχαρητήρια
Ακόμη κι αν δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε στο πρόγραμμα γυμναστικής που συνηθίζατε, μην απογοητεύεστε. Υπάρχει μεγαλύτερη επιτυχία από το να μεγαλώνετε μέσα σας μια καινούρια ζωή;

4. Κόψτε τις δικαιολογίες  
Όταν έχετε ήδη ένα παιδί, είναι εύκολο να αρχίσετε τις δικαιολογίες για να αποφύγετε τη γυμναστική.  «Δεν έχω χρόνο. Είμαι τόσο κουρασμένη. «Η ζωή μου είναι μια τρέλα.» Η αλήθεια είναι πώς οι δικαιολογίες είναι εύκολες, αλλά είναι απλώς δικαιολογίες. Είναι πολύ εύκολο να εντάξετε και το παιδί σας στη ρουτίνα της γυμναστικής. Πηγαίνετε μαζί μια βόλτα με το καρότσι ή γραφτείτε σε κάποιο τμήμα για baby yoga, ώστε να γυμναστείτε παρέα. Θυμηθείτε: Όλα γίνονται αν αγαπάτε τη γυμναστική! 

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!