Μαύρο παγωτό και... αντισύλληψη
Μαύρο παγωτό και... αντισύλληψη


«Οι γυναίκες σκέφτονται όλα τα χρώματα εκτός από την απουσία χρώματος. Έχω πει ότι το μαύρο τα έχει όλα», είχε πει κάποτε η Coco Chanel, και δεν θα μπορούσε να είναι πλέον ταιριαστό - ακόμα και όταν μιλάμε για παγωτό.

Το μαύρο παγωτό τα τελευταία δύο χρόνια γίνεται με ενεργό άνθρακα.
Ναι, μιλάμε για αυτό το συστατικό που βλέπετε στις μάσκες προσώπου, τα σαπούνια σπα και τις σκόνες λεύκανσης των δοντιών που πλαισιώνουν τους διαδρόμους των φαρμακείων και των σούπερ μάρκετ.

«Οι παππούδες βούρτσιζαν τα δόντια τους με οδοντόπαστα από κάρβουνο πίσω στη δεκαετία του 1940, λόγω της δημοτικότητάς της, οι κατασκευαστές έχουν αρχίσει να προσθέτουν τη σκόνη σε οδοντόκρεμες που βρέθηκαν σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, όπως η Whole Foods», λέει η Στέλλα Μετσόβας, συγγραφέας του βιβλίου «Άγρια Μεσόγειος».

«Έτσι, αν ο ενεργοποιημένος άνθρακας χρησιμοποιείται συχνά για να αποτοξινώσει το δέρμα μας και να καθαρίσει τα δόντια μας, πώς θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι ασφαλές για να καταναλωθεί;»

Η τάση για την προσθήκη ενεργού άνθρακα στο παγωτό ξεκίνησε από την Morgenstern's Finest Ice Cream στη Νέα Υόρκη πριν από δύο χρόνια. Το μαύρο παγωτό που ονομάζεται «μαύρη στάχτη καρύδας», δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να πλημμυρίσει τις σελίδες του Instagram.

Το ζητούμενο τώρα είναι πως σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, οι υγειονομικές αρχές της Νέας Υόρκης απαγόρευσαν την πώληση του μαύρου παγωτού με την αιτιολογία ότι ο μαύρος ενεργός άνθρακας, μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα, αφυδάτωση καθώς και να επηρεάσει τον έλεγχο των γεννήσεων. Και καλά τα δύο πρώτα… πώς μπορεί όμως ένα μαύρο παγωτό να επηρεάζει τις γεννήσεις;

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι ο ενεργός ξυλάνθρακας έχει την ιδιότητα να επιδρά στη δράση των φαρμάκων και να αποδυναμώνει την αποτελεσματικότητα των αντισυλληπτικών χαπιών. «Αν τρώτε μαύρο παγωτό μια φορά τον μήνα, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Αν όμως το τρώτε δύο φορές την ημέρα ή κάθε μέρα, τότε υπάρχει. Δεν θα πρέπει να βασίζεστε στα αντισυλληπτικά. Αν ανησυχείτε γι’ αυτό χρησιμοποιήστε προφυλακτικό», αναφέρει η γυναικολόγος Αλίσα Ντιούκ.

Πηγή: baby.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!