Ζήτημα γονιμότητας: πόσο δύσκολο είναι να γίνετε γονείς;
Ζήτημα γονιμότητας: πόσο δύσκολο είναι να γίνετε γονείς;


Ξεκάθαρη και απόλυτη απάντηση δεν μπορεί να δοθεί, καθώς είναι πολυπαραγοντικό θέμα. Δείτε τι ισχύει σε γενικές γραμμές στο κομμάτι της γονιμότητας ενός ζευγαριού:

  • Σε γενικές γραμμές, δεν πρέπει να περιμένετε ότι θα συλλάβετε απαραίτητα από τις πρώτες προσπάθειες. Ενδεχομένως να επιμείνετε για μήνες για να τα καταφέρετε, χωρίς να υπάρχει κάποιο παθολογικό αίτιο ή πρόβλημα γονιμότητας.
  • Όσο μεγαλύτερο είναι ηλικιακά ένα ζευγάρι και όσο περισσότερες κακές συνήθειες έχει στην καθημερινότητά του, τόσο πιο δύσκολα θα γίνει η σύλληψη. Δεν μπορούμε βέβαια να είμαστε βέβαια απόλυτοι, απλά πρόκειται για παράγοντες που παίζουν καταλυτικό ρόλο.
  • Κάποια ζευγάρια αγχώνονται όταν οι πρώτες προσπάθειες αποτυγχάνουν ή λόγω της μεγάλης τους επιθυμίας να κάνουν ένα παιδάκι. Και καταλήγουν να σαμποτάρουν άθελά τους τις προσπάθειές τους.
  • Καλό θα ήταν να έχετε κάνει έλεγχο της γονιμότητάς σας πριν ακόμα μπείτε στη διαδικασία της σύλληψης, όμως είναι επιβεβλημένο αν δε βλέπετε αποτελέσματα για πολλούς μήνες.
  • Πιο συγκεκριμένα, αν είστε κάτω από 35 και δεν έχετε καταφέρει να μείνετε έγκυος μετά από ένα χρόνο ή πάνω από αυτή την ηλικία και δεν τα έχετε καταφέρει μετά από εξι μήνες, πρέπει να μιλήσετε με ειδικό.
  • Η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών είναι ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας. Είναι άλλο να λέτε ότι δε συλλαμβάνετε με αραιές επαφές και άλλο με τακτικές. Στη χειρότερη των περιπτώσεων, δυο φορές την εβδομάδα είναι μια καλή συχνότητα.
  • Τέλος, οι επαφές κατά την ωορρηξία αυξάνουν κατακόρυφα τις πιθανότητες, αρκεί να μη νιώθετε εξτρά πίεση έχοντας αυτό το δεδομένο στο μυαλό σας.

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!