5+1 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την ερωτική επιθυμία στην εγκυμοσύνη
5+1 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την ερωτική επιθυμία στην εγκυμοσύνη


Δεν είναι σπάνιο για ένα ζευγάρι να έχει μειωμένες ερωτικές επαφές την περίοδο της εγκυμοσύνης, καθώς υπάρχει διαφορά στην ερωτική επιθυμία. Άραγε μπορεί να δοθεί λύση και αν ναι, πώς;

  • Πολλοί άντρες φοβούνται ότι, μέσω της ερωτικής πράξης, θα δημιουργήσουν πρόβλημα στο έμβρυο. Μια από κοινού επίσκεψη στο γυναικολόγο σας και μια ερώτηση αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους.
  • Μην αφήνετε το άγχος μπροστά στη νέα πραγματικότητα που προμηνύεται σε λίγους μήνες να επηρεάσει αρνητικά την ερωτική σας ζωή. Κάθε πράγμα στον καιρό του. Τώρα είναι η περίοδος της εγκυμοσύνης και πρέπει να διαχειριστείτε τα θετικά και τα αρνητικά αυτής της περιόδου. Όταν με το καλό γίνετε γονείς, θα κινηθείτε με βάση τα νέα δεδομένα. 
  • Αν ο άντρας νιώθει παραμελημένος από τη σύντροφό του, δεν έχει παρά να το εκφράσει. Σίγουρα δε γίνεται επί τούτου και μέσα από τη συζήτηση, μπορεί να δοθεί και λύση στο κομμάτι των ερωτικών σας επαφών.
  • Από τη στιγμή που αγαπάτε τη σύντροφο (και μελλοντική μητέρα των παιδιών σας) είναι λάθος να νιώθετε μειωμένη ερωτική επιθυμία επειδή έβαλε κάποια κιλά. Δουλέψτε το με τον εαυτό σας γιατί είναι άδικο και δε συνάδει με τα συναισθήματά σας για εκείνη.
  • Και αντίστροφα βέβαια, η έγκυος οφείλει να δεχτεί τη νέα της εμφάνιση και να μη νιώθει ανασφάλεια ότι δεν είναι αρεστή από το σύντροφό της. Γιατί πολύ απλά αν το κάνει αυτό, σίγουρα θα επηρεάσει αρνητικά την ερωτική τους ζωή.
  • Συνοψίζοντας, όποιος κι αν είναι ο λόγος που η ερωτική σας ζωή είναι σε τέλμα, μέσα από διάλογο θα βρεθούν οι λύσεις.

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!