Τι να βάλεις στη βαλίτσα του νοσοκομείου πριν τον τοκετό;
Τι να βάλεις στη βαλίτσα του νοσοκομείου πριν τον τοκετό;


Είναι πιθανό να βρίσκεστε στο νοσοκομείο για 2 έως 4 ημέρες μετά από την καισαρική. Χρησιμοποιήστε τη λίστα μας για να βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα όσα χρειάζεστε για τη διαμονή σας!

Σας συνιστούμε να έχετε τη βαλίτσα έτοιμη από τον 8ο μήνα. Θυμηθείτε: Το σώμα σας δεν γνωρίζει ότι έχετε προγραμματίσει καισαρική. Θα μπορούσατε να πάτε για γεννα οποιαδήποτε στιγμή τις εβδομάδας πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία.

Για τη μαμά:
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που σας ζήτησαν από το νοσοκομείο ή την κλινική

Καλλυντικά: Συσκευάστε μερικά προσωπικά αντικείμενα, όπως οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα, lip balm για τα χείλη, αποσμητικό, βούρτσα και χτένα, make up και λαστιχάκι μαλλιών. Τα νοσοκομεία συνήθως παρέχουν σαπούνι και σαμπουάν, αλλά ίσως προτιμήσετε το δικό σας.

Γυαλιά (αν φοράτε). Αν προτιμάτε φακούς επαφής καλό θα ήταν να μην τους προτιμήσετε γι αυτές τις ημέρες.

Μια ρόμπα, ένα νυχτικό ή δύο, παντόφλες και μερικά ζευγάρια κάλτσες. Τα νοσοκομεία παρέχουν ρόμπες και κάλτσες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια της διαμονής σας, αλλά οι περισσότεροι θα σας επιτρέψουν να φορέσετε τα δικά σας ρούχα αν προτιμάτε. Επιλέξτε κάτι χαλαρό και άνετο που δεν σας πειράζει να λερωθεί.

Άνετα σουτιέν θηλασμού ή υποστηρικτικά κανονικά σουτιέν. Είτε επιλέξετε να θηλάσετε είτε όχι, τα στήθη σας είναι πιθανό να είναι πρησμένα όταν έρθει το γάλα σας, κάτι που μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή κατά τις πρώτες ημέρες μετά τον τοκετό. Ένα καλό σουτιέν μπορεί να προσφέρει κάποια άνεση, και τα επιθέματα στήθους μπορούν να προστεθούν για να βοηθήσουν στην απορρόφηση διαρροών.

Αρκετά ζευγάρια εσώρουχων. Ορισμένες γυναίκες αγαπούν τα εσώρουχα που συνήθως παρέχονται από το νοσοκομείο, ενώ άλλες δεν τα προτιμούν. Βεβαιωθείτε ότι το λάστιχο στη μέση είναι αρκετά χαλαρό ώστε να μην πιέζει την κοιλιά σας καθόλου. Το νοσοκομείο θα σας παρέχει σερβιέτες, τα οποία θα χρειαστείτε ακόμα και μετά από την καισαρική, για την αιμορραγία. Βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε σερβιέτες μεγάλης ροής που θα σας περιμένουν στο σπίτι!

Ένα βιβλίο για τη φροντίδα του νεογέννητου. Φυσικά, οι νοσηλευτές μετά τον τοκετό θα είναι εκεί για να απαντήσουν σε ερωτήσεις και να σας δείξουν πώς να αλλάξετε, να κρατήσετε, να θηλάσετε και να κάνετε μπάνιο στο νεογέννητο εάν χρειάζεστε καθοδήγηση.

Ό, τι θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να αισθανθείτε άνετα. Δείτε μερικές ιδέες: το δικό σας μαξιλάρι (χρησιμοποιήστε ένα μαξιλάρι με σχέδια ή πολύχρωμο για να μην μπερδευτείτε με τα μαξιλάρια του νοσοκομείου), mp3 player, βιβλία και μάσκα ύπνου.

Φωτογραφίες των μεγαλύτερων παιδιών σας

Δωράκια για τα μεγαλύτερα αδέρφια που υποτίθεται οτι έφερε το νεογέννητο.

Ρούχα για την έξοδο από το νοσοκομείο

Για το μωρό, θα σας ενημερώσει το νοσοκομείο για το τι θα χρειαστεί να φέρετε. Να θυμάστε όμως ότι αυτά τα πράγματα δεν αλλάζουν είτε κάνετε φυσιολογικό τοκετό, είτε καισαρική!

Πηγή: babyradio.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!