Κράμπες στην εγκυμοσύνη
Κράμπες στην εγκυμοσύνη


Κοιλιακό άλγος και κράμπες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Είναι φυσιολογικό να έχω κοιλιακό άλγος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Ο περιστασιακός κοιλιακός πόνος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ένα συνηθισμένο και συχνά ακίνδυνο παράπονο, αλλά μπορεί επίσης να αποτελεί ένδειξη σοβαρού προβλήματος. Ποτέ μην αγνοείτε σοβαρό ή επίμονο κοιλιακό άλγος. Καλέστε τον γιατρό σας εάν ο πόνος σας δεν σταματάει μετά από μερικά λεπτά ανάπαυσης ή εάν έχετε επίσης κάποιο από τα παρακάτω:

Αιμορραγία
Ασυνήθιστες κολπικές εκκρίσεις
Ρίγη ή πυρετό
Ζαλάδα
Πόνο ή δυσφορία κατά την ούρηση
Ναυτία και εμετό

Είναι φυσιολογικό να έχω ήπιο πόνο με κράμπες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;
Ναι, ένας μικρός πόνος με κράμπες στην αρχή της εγκυμοσύνης είναι συνηθισμένος. Αργότερα κατά την εγκυμοσύνη, οι κράμπες μπορεί να είναι αβλαβείς συσπάσεις Braxton-Hicks. Οι περιστασιακές ήπιες κράμπες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης χωρίς άλλα συμπτώματα δεν είναι συνήθως λόγος για να ανησυχείτε.

Πότε δεν είναι φυσιολογικό να έχω πόνο με κράμπες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;
Δεν είναι φυσιολογικό να έχετε κράμπες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης με πόνο που είναι σοβαρός, επίμονος ή συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα όπως ναυτία, εμετό, αιμορραγία του κόλπου, πονοκέφαλο ή πυρετό. Ο πόνος με κράμπες και κολπική αιμορραγία στην αρχή της εγκυμοσύνης μπορεί να είναι ένα σημάδι έκτοπης εγκυμοσύνης ή αποβολής.

Επίσης, δεν είναι φυσιολογικό ο πόνος στην άνω κοιλία. Και αν η κοιλιά σας είναι ασυνήθιστα ευαίσθητη στην αφή, ειδικά όταν απελευθερώνεται η πίεση, μια σοβαρή κοιλιακή λοίμωξη (περιτονίτιδα) μπορεί να είναι ο ένοχος.

Πηγή: babyradio.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!