Τα 3 καλύτερα πρωινά για μία έγκυο
Τα 3 καλύτερα πρωινά για μία έγκυο


Είτε ξυπνάτε με ναυτία ή με νεύρα λόγων ορμονών, η κατανάλωση ενός υγιεινού πρωινού είναι εξαιρετικά σημαντική όταν είστε έγκυος.

Οι παρακάτω εύκολες επιλογές είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά που θα σας κρατήσουν υγιέστατες και θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του μωρού σας.
1. Πράσινο smoothie φτιαγμένο με γάλα αμυγδάλου, γιαούρτι, ακτινίδιο, σπανάκι και σπόρους chia

Τι λέτε για ένα ποτήρι με superfoods για πρωινό; Αυτό το smoothie περιέχει βιταμίνη C από τα φρούτα, πρωτεΐνες και ασβέστιο από το γιαούρτι. Σίγουρα θα γνωρίζετε πόσο σημαντικό είναι να έχετε αρκετό φολικό οξύ στη διατροφή σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Τα φυλλώδη πράσινα όπως το σπανάκι θα σας βοηθήσει. Οι σπόροι Chia είναι από τις κύριες πηγές των ωμέγα 3 λιπαρών οξέων. Για να φτιάξετε αυτό το σούπερ smoothie, βάλτε 1/2 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου, 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι, ένα ακτινίδιο, μια χούφτα σπανάκι και μια κουταλιά σπόρων chia.

2. Βραστό αυγό και πολτοποιημένο αβοκάντο σε ένα τοστ ολικής αλέσεως

Ξεκινήστε τη μέρα σας με μια χρήσιμη δόση χολίνης από τα αυγά, ένα σούπερ θρεπτικό συστατικό για τις μέλλουσες μητέρες. Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι δεν μπορούμε να πάρουμε αρκετό από αυτό, γι 'αυτό τρώτε αυγά: ένας κρόκος αυγού περιέχει περίπου το ένα τέταρτο της χολίνης που χρειάζεστε καθημερινά. Βοηθά στη βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου σας (έτσι δεν θα ξεχάσετε ποτέ να φάτε πάλι το πρωινό) και φροντίζει για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του μωρού σας, ειδικά στο τελευταίο τρίμηνο.

3. Δημητριακά με μούρα και γάλα

Τα δημητριακό εκτός από φυτικές ίνες είναι και εμπλουτισμένα με σίδερο. Τα φρούτα και συγκεκριμένα και μούρα που σας δίνουμε σε αυτή τη συνταγή έχουν βιταμίνη C που θα βοηθήσει στην απορρόφηση περισσότερου σιδήρου.

Πηγή: baby.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!