Σεξ και γονιμότητα
Σεξ και γονιμότητα


Οι ειδικοί απαντούν στην πιο κρίσιμη ερώτηση για μια πολυπόθητη εγκυμοσύνη!
Όταν ένα ζευγάρι ξεκινά τις εντατικές προσπάθειες σύλληψης για το πρώτο του παιδί, η αλήθεια είναι ότι συνήθως έρχεται αντιμέτωπο με ένα σύνολο από περίπλοκους μύθους, ιστορίες και συμβουλές, τα οποία και «εγγυώνται» την επιζητούμενη γονιμότητα.

Δυστυχώς, όμως, τίποτα από αυτά δεν έχει επιβεβαιωθεί ως δεδομένο μέχρι σήμερα από την κλινική επιστημονική έρευνα. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τους μελετητές, στο πεδίο της γυναικολογίας και της γονιμοποίησης, η διαδικασία της σύλληψης προϋποθέτει τον συνδυασμό ενός πολύπλοκου συνόλου βιολογικών και ψυχολογικών παραγόντων που μέχρι σήμερα δεν έχουν αποσαφηνιστεί πλήρως. Παρόλα αυτά, εντοπίζονται ανεπίσημα στοιχεία, αναφορικά με την ικανότητα ενός ζευγαριού να αυξήσει τις πιθανότητες γονιμοποίησης. Τα δεδομένα αυτά αναφέρονται κυρίως σε μερικούς «χρυσούς κανόνες» που το ζευγάρι (και κυρίως η γυναίκα) μπορεί να ακολουθήσει κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τη σεξουαλική επαφή.

Κεφάλαιο 1ο : Η κατάλληλη στάση
Οι δύο πιο διαδεδομένες στάσεις στο σεξ για την επίτευξη της γονιμοποίησης, οι οποίες και φαίνεται να έχουν προσελκύσει πρόσφατα το ενδιαφέρον ενός μεγάλου αριθμού μελετητών, είναι η «ιεραποστολική στάση» και το «Doggy Style». Σύμφωνα με τους ειδικούς, και οι δύο αυτές στάσεις επιτρέπουν την βαθύτερη διείσδυση του πέους στον γυναικείο κόλπο. Το γεγονός αυτό, με τη σειρά του, υποδηλώνει, ότι υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες για να τοποθετηθεί το σπέρμα του άνδρα στον τράχηλο της μήτρας, και επομένως να επιτευχθεί η γονιμοποίηση.

Κεφάλαιο 2ο : Μετά το σεξ
Πολλές γυναίκες θεωρούν ότι θα πρέπει να παραμείνουν ξαπλωμένες στο κρεβάτι μετά το πέρας της σεξουαλικής επαφής, προκειμένου να αυξήσουν τις πιθανότητες εγκυμοσύνης. Οι ειδικοί απαντούν και φαίνεται πως δείχνουν θετικά προσκείμενοι απέναντι σε αυτή την παράδοση, καθώς συμβουλεύουν τις περισσότερες γυναίκες να το δοκιμάσουν. Μάλιστα υποστηρίζουν, ότι το σπέρμα είναι πιο πιθανό να παραμείνει γύρω από τον τράχηλο της μήτρας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και έτσι να αυξήσει το ενδεχόμενο της γονιμοποίησης.

Κεφάλαιο 3ο (και σημαντικότερο) : Η ψυχολογία
Έχει αποδειχτεί από έρευνες που έχουν γίνει πως οι γυναίκες που προσπαθούν χρόνια να κυοφορήσουν και έχουν πειστεί πως έχουν κάποιο πρόβλημα υπογονιμότητας, όταν τελικά συλλάβουν με κάποια μέθοδο υποβοηθούμενης γονιμοποίησης καταφέρνουν με φυσικό τρόπο να αποκτήσουν και δεύτερο παιδί. Αυτό αποδεικνύει περίτρανα πως η ψυχολογία μιας γυναίκας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη σύλληψη. Η αισιοδοξία είναι ζωτικής σημασίας για τη σωματική και συναισθηματική ευεξία της γυναίκας. Συναναστραφείτε με θετικούς ανθρώπους, διαβάστε θετικά βιβλία, δείτε αισιόδοξες ταινίες.

Πηγή: mothersblog.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!