Μπορεί μια έγκυος να πίνει χυμό λεμονιού;
Μπορεί μια έγκυος να πίνει χυμό λεμονιού;


Είναι ασφαλές να πίνετε χυμό λεμονιού στη διάρκεια της εγκυμοσύνης;
Είναι γνωστό ότι το λεμόνι ανακουφίζει αποτελεσματικά από τους πόνους της κοιλιάς, αλλά και από τις ναυτίες. Σύμφωνα με το βιβλίο «Lemon Health Benefits», του συγγραφέα Chris Shaw, ένα ωμό λεμόνι χωρίς τη φλούδα του περιέχει περίπου 17 θερμίδες και είναι υψηλό σε βιταμίνες και μέταλλα όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο, το φυλλικό οξύ, η βιταμίνη C, η Β6.

Και το ερώτημα, λοιπόν, που έχουν πολλές γυναίκες, είναι το εξής: μπορούν να συμπεριλάβουν το ευεργετικό λεμόνι, στη διατροφή τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Δεδομένου ότι η πρωινή αδιαθεσία και οι ναυτίες είναι συχνά φαινόμενα, κυρίως, στους πρώτους μήνες της κύησης.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ναι, είναι ασφαλές τόσο για την ίδια, όσο και για το έμβρυο να καταναλώνει χυμό λεμονιού. Αλλά με μέτρο. Ωστόσο, είναι προτιμότερο να πίνετε φρέσκο χυμό λεμονιού αντί κονσερβοποιημένο και να τον αναμειγνύετε με λίγο χλιαρό νερό. Προσοχή, όμως, η κατανάλωση λεμονιού μπορεί να οδηγήσει σε γρήγορη αποτοξίνωση, η οποία δεν είναι ασφαλής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο σας πόσες φορές και με ποιο τρόπο μπορείτε να πίνετε χυμό λεμονιού.

Πηγή: mothersblog.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!