Διατροφή μετά την εγκυμοσύνη: οι 8 ιδανικές τροφές για τη μαμά
Διατροφή μετά την εγκυμοσύνη: οι 8 ιδανικές τροφές για τη μαμά


Ποιες τροφές πρέπει να εντάξει μια μαμά στη διατροφή της μετά την εγκυμοσύνη!

Το να χάσεις τα κιλά της εγκυμοσύνης είναι αυτό που απασχολεί την πλειοψηφία των νέων μαμάδων. Ωστόσο, πέρα από την απώλεια των κιλών, η σωστή διατροφή στην εγκυμοσύνη, θα σας βοηθήσει να ανταπεξέλθετε στα καθήκοντα σας ως μαμά νεογέννητου μωρού, αφού θα σας δώσει την ενέργεια που χρειάζεται ο οργανισμός σας.

Άλλωστε, σε καμιά άλλη περίοδο στη ζωή μίας γυναίκας, η διατροφή δεν είναι τόσο σημαντική όσο στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά και μετά. Μάλιστα, η μειωμένη πρόσληψη θερμίδων μπορεί να επηρεάσει την ποσότητα του μητρικού γάλακτος. Γι’ αυτό και οι θηλάζουσες μαμάδες θα πρέπει να έχουν ως κύριο στόχο μία ισορροπημένη διατροφή, προκειμένου να παρέχουν στο μωρό τους τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξή του.

Προσπαθήστε, λοιπόν, να περιλαμβάνετε στην καθημερινή σας διατροφή τις παρακάτω σούπερ τροφές, που θα σας προσφέρουν όλα τα θρεπτικά συστατικά, που χρειάζεται ο οργανισμός σας.

Δείτε ποιες είναι αυτές:

  • Το νερό είναι απαραίτητο για την παραγωγή ενέργειας από τον οργανισμό σας αλλά και για την παραγωγή γάλακτος.
  • Τα όσπρια περιέχουν πολύ καλής ποιότητας πρωτεΐνες και σίδηρο που είναι απαραίτητα για την ικανοποιητική παραγωγή γάλακτος, αλλά και για τη διατήρηση της υγείας και ευεξίας της νέας μητέρας.
  • Ενισχύστε την ενέργειά σας με τροφές πλούσιες σε σίδηρο, όπως το άπαχο κρέας.
  • Τα αυγά είναι ένας εύκολος τρόπος για να καλύψετε τις καθημερινές ανάγκες σας σε πρωτεΐνες
  • Ιδιαίτερα το σπανάκι και το μπρόκολο είναι εξαιρετικές πηγές βιταμίνης Α, C, ασβεστίου και σιδήρου, στοιχεία που είναι απαραίτητα τόσο για εσάς όσο και για το μωρό σας.
  • Τα πορτοκάλια και άλλα εσπεριδοειδή είναι εξαιρετικές τροφές για την περίοδο του θηλασμού, καθώς οι θηλάζουσες μητέρες χρειάζονται περισσότερη βιταμίνη C
  • Ο σολωμός είναι πλούσιος σε απαραίτητα λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στην ανάπτυξη του νευρικού συστήματος του μωρού σας
  • Οι μητέρες που θηλάζουν θα πρέπει να καταναλώνουν καθημερινά φρούτα ή φυσικούς χυμούς. Τα μύρτιλα (Blueberries) είναι μια εξαιρετική επιλογή για να ικανοποιήσετε τις ανάγκες σας.

Πηγή: mothersblog.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!