Ποιες γυναίκες είναι πιθανότερο να εμφανίσουν ραγάδες στην εγκυμοσύνη;
Ποιες γυναίκες είναι πιθανότερο να εμφανίσουν ραγάδες στην εγκυμοσύνη;


Με το άκουσμα της λέξης ραγάδες, οι περισσότερες γυναίκες σκέφτονται την εγκυμοσύνη.
Και αυτό γιατί εμφανίζονται πιο έντονα μετά τον τέταρτο περίπου μήνα κυρίως στην κοιλιά, στο στήθος και στους γλουτούς.

Όπως όμως εξηγεί ο γυναικολόγος, Mενέλαος Λυγνός, φαίνεται πως η εμφάνιση ραγάδων έχει κάποιου είδους κληρονομικό υπόβαθρο. Έτσι, αν η μητέρα ή η αδελφή σας εμφάνισαν ραγάδες κατά την κύηση ή σε κάποιο άλλο στάδιο της ζωής τους, είναι πιο πιθανό κι εσείς να εμφανίσετε ραγάδες στην κύηση.

Επίσης, είναι προφανές, πως αν και εσείς εμφανίσατε ραγάδες στην εφηβεία ή μετά από πρόσληψη βάρους, τότε είναι πιθανότερο ραγάδες να κάνουν την εμφάνισή τους στο δέρμα σας και κατά την εγκυμοσύνη. Βέβαια, οι πιθανότητες εμφάνισης ραγάδων στην εγκυμοσύνη αυξάνονται, όσο αυξάνεται και το προσλαμβανόμενο βάρος.

Συνεπώς, όσο περισσότερο βάρος πάρετε κατά την κύηση, τόσο πιο πιθανό είναι να εμφανίσετε ραγάδες, ενώ όσο μεγαλύτερο είναι το βάρος σας, τόσο πιο αισθητή θα γίνει η παρουσία των ραγάδων.

Πώς μπορείτε να περιορίσετε τις ραγάδες:
Τρώτε με σύνεση ώστε να μην παχύνετε υπερβολικά
Αν πάρετε μεγάλο βάρος σε μικρό χρονικό διάστημα, το δέρμα σας δεν θα προλάβει να προσαρμοστεί και θα πρέπει να τεντωθεί.

Φορέστε κατάλληλους στηθόδεσμους σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Οι μαστοί χρειάζονται 24ωρη φροντίδα.

Διατηρείτε το δέρμα σας ελαστικό και να αποφεύγετε την πρόκληση κνησμών
Χρησιμοποιήστε κάποια κρέμα για μασάζ στο στήθος και την κοιλιά για να γίνει πιο ελαστικό το δέρμα. Απλώστε τοπικά έλαιο καθαρής βιταμίνης Ε για να ενυδατώσετε καλύτερα το δέρμα.

Μπορείτε επίσης να προλάβετε την εφίδρωση χρησιμοποιώντας μόνο βαμβακερά εσώρουχα και όχι συνθετικά. Αν φοράτε καλσόν, να προτιμάτε ειδικούς τύπους με βαμβακερές φάσεις. Να φοράτε επίσης ρούχα από φυσικές ίνες και όχι συνθετικές για να αισθάνεστε πιο δροσερά.

Πηγή: mothersblog.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!