7+1 tips για τον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης!
7+1 tips για τον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης!


Στον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης, δεν μπορείτε να κοιμηθείτε άνετα, δεν μπορείτε να φάτε χωρίς καούρα και οι αστράγαλοί σας είναι σαν ένα πείραμα επιστήμης που έχει πάει άσχημα. Το τέλος όμως είναι στο προσκήνιο και αν μπορείτε να επιβιώσετε στο βασανιστήριο που είναι γνωστό ως ο τελευταίος μήνας της εγκυμοσύνης, θα είστε σε θέση να επιβιώσετε στο βασανιστήριο που είναι γνωστό ως οι πρώτες εβδομάδες της μητρότητας.

-Ειρωνικά, δεδομένου του πόσο χάλια αισθάνεστε, νιώθετε επίσης πιθανότατα τρομερή όρεξη για σεξ. Αυτό είναι ατυχές δεδομένου ότι μπορεί ο σύντροφός σας να μη νιώθει άνετα για κάτι τέτοιο, κυρίως επειδή μπορεί να έχει τον παράλογο φόβο ότι θα τραυματιστεί το μωρό κατά τη διείσδυση. Επομένως, θα πρέπει να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας.

-Η πτώση του μωρού, η αύξηση των συσπάσεων Braxton Hicks και η απώλεια του βλεννογόνου (ένα υπέροχο μείγμα αίματος και βλέννας) είναι όλα ενδείξεις ότι ο τοκετός πλησιάζει. Ακόμα και μετά από αυτά τα πράγματα, θα μπορούσαν ακόμα να μένουν ώρες, μέρες ή - συγγνώμη - ακόμα περισσότερο πριν είστε πραγματικά έτοιμη να γεννήσετε. Εάν τα νερά σας σπάσουν, όμως, να πάτε στο νοσοκομείο το συντομότερο δυνατό.

-Ο μεγαλύτερος φόβος σας αυτή τη στιγμή πιθανότατα σχετίζεται με το να ενεργηθείτε κατά τον τοκετό. Ξεπεράστε το. Ακόμα κι αν το κάνετε, δε θα σας νοιάζει.

-Εάν είστε απασχολημένη με τη χαρτογράφηση του τέλειου σχεδίου τοκετού, να το ξανασκεφτείτε. Η μητρότητα είναι ένα μεγάλο μάθημα για το ότι κανείς δεν μπορεί να ελέγξει τα πάντα και ξεκινάει ακριβώς από την αρχή. Είναι ωραίο να έχετε ένα σχέδιο, απλά να είστε έτοιμη και να το ακυρώσετε.

-Ο χρόνος τελειώνει, οπότε υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει πραγματικά να κάνετε αυτόν τον μήνα. Σκεφτείτε: πάρτε μια ημέρα διακοπών μόνο για εσάς... επειδή αυτές οι μέρες θα είναι μετρημένες.

-Εάν γίνεστε για πρώτη φορά μαμά, πιθανότατα πεθαίνετε να μάθετε πώς ακριβώς είναι ο τοκετός. Σκεφτείτε κάτι που περιλαμβάνει πίεση, ταλαιπωρία και ανάγκη να πιέζετε πολύ. 

-Θα θελήσετε πιθανότατα να αρχίσετε να απαντάτε στο τηλέφωνο με "όχι ακόμα!", γιατί όλοι θα θέλουν να μάθουν από εδώ και πέρα. Καλύτερα, αλλάξτε τον αριθμό σας. Δεν υπάρχει κάτι καλό που να μπορεί να προέλθει από το να μιλάμε σε κανέναν σε αυτό το σημείο.

Συμβουλή: Θα φύγετε από το νοσοκομείο δείχνοντας ακόμα έγκυος, (θυμάστε τη δούκισσα Κέιτ;), οπότε βεβαιωθείτε ότι η νοσοκομειακή σας τσάντα είναι γεμάτη με κολάν αντί για τζιν ή ρουχισμό από πριν την εγκυμοσύνη. Επίσης, να πάρετε κάποια απολαυστική μυρωδιά σαμπουάν, επειδή το πρώτο ντους μετά τη γέννηση είναι καθαρή ευδαιμονία και θα θελήσετε να βγείτε μυρίζοντας σαν κάτι άλλο από το νοσοκομειακό σαμπουάν.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!