Είσαι έγκυος; Μακριά από τη ζάχαρη!
Είσαι έγκυος; Μακριά από τη ζάχαρη!


Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα αναψυκτικά, συμπεριλαμβανομένων των διαιτητικών, δεν είναι στη λίστα των συνιστώμενων τροφών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Σε μια προσπάθεια να εξηγήσουν ακριβώς γιατί τα ζαχαρούχα ποτά, μαζί με τη ζάχαρη εν γένει, πρέπει να αποφεύγονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ερευνητές εξέτασαν το αποτέλεσμα που μπορούν να έχουν υψηλότερες ποσότητες στο μωρό. Διαπίστωσαν ότι όσο μεγαλύτερη ποσότητα ζάχαρης κατανάλωναν οι εγκυμονούσες, τόσο φτωχότερες ήταν οι δεξιότητες της νοημοσύνης του παιδιού.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό περιοδικό της προληπτικής ιατρικής, διαπίστωσε ότι η υψηλή πρόσληψη ζάχαρης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ιδίως από τα γλυκά ποτά, συνδέεται με φτωχότερες λεκτικές και μη λεκτικές ικανότητες και φτωχότερες ικανότητες επίλυσης προβλημάτων, καθώς και υποανάπτυκτες κινητικές δεξιότητες στα παιδιά από την ηλικία των τριών και επτά ετών.

Η κατανάλωση φρούτων, από την άλλη πλευρά, συνδέθηκε με καλύτερες κινητικές ικανότητες και καλύτερη λεκτική νοημοσύνη στα παιδιά.

Εξαιτίας των πρόσθετων σακχάρων που προστίθενται στα τρόφιμα και τα ποτά κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας και της παρασκευής, προσλαμβάνετε κατά μέσο όρο 20 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη την ημέρα, με τις γυναίκες να παίρνουν συγκεκριμένα 230 θερμίδες ημερησίως από ζάχαρη. Αυτό είναι πολύ πάνω από το όριο στα 6 κουταλάκια του γλυκού, το οποίο ισούται με 100 θερμίδες.

Οι ερευνητές της μελέτης, που εξέτασαν διατροφικές αξιολογήσεις για πάνω από 1.000 έγκυες γυναίκες από το 1999 έως το 2002, περιλαμβάνουν συστάσεις για τον τρόπο αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος, υποστηρίζοντας ότι δίαιτες πλούσιες στα φρούτα και χαμηλότερες σε προστιθέμενα σάκχαρα μπορεί να σχετίζονται με βελτιωμένη παιδική νοημοσύνη.

Καταλαβαίνουμε ότι ανάλογα με τις ορέξεις σας, η διακοπή της ζάχαρης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Αν και είναι ωραία να ενδίδετε στον πειρασμό μερικές φορές, προτιμείστε υγιεινές εναλλακτικές λύσεις όταν λαχταράτε κάτι γλυκό.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!