Πότε θα νιώσω το μωρό μου να κλωτσάει;
Πότε θα νιώσω το μωρό μου να κλωτσάει;


Από τη στιγμή που οι περισσότερες γυναίκες διαπιστώνουν ότι είναι έγκυες, υπάρχει συνήθως μια φυσική προσδοκία για την πρώτη φορά που θα αισθανθούν ότι το μωρό τους κινείται ή κλωτσάει. Αυτές οι κινήσεις διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο βοηθώντας τις μητέρες να αισθάνονται πιο συνδεδεμένες με το σώμα τους καθώς και με το μωρό που μεγαλώνει μέσα τους.

Αλλά πότε ακριβώς ξεκινάει αυτό; Το POPSUGAR μίλησε με τον Dr. Sherry Ross, MD, μαιευτήρα/ γυναικολόγο, εμπειρογνώμονα υγείας των γυναικών στο Κέντρο Υγείας του Providence Saint John στη Σάντα Μόνικα και συγγραφέα του She-ology: Ο οριστικός οδηγός για την προσωπική υγεία των γυναικών. «Οι περισσότερες γυναίκες αισθάνονται τις αρχές της εμβρυϊκής κίνησης πριν από την 21η εβδομάδα της κύησης», λέει. «Σε μια πρώτη εγκυμοσύνη, αυτό μπορεί να συμβεί περίπου 18η-21η εβδομάδα κύησης, και σε επόμενες εγκυμοσύνες, μπορεί να συμβεί ήδη από την 15η-16η εβδομάδα κύησης».

Μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστεί η κίνηση εάν η μητέρα είναι υπέρβαρη ή εάν ο πλακούντας της είναι τοποθετημένος κοντά στο στομάχι, προσθέτει ο Dr. Ross. Και δεδομένου ότι οι κινήσεις θα είναι αρχικά σπάνιες, μπορούν συχνά να θεωρηθούν ως αέρια ή συμπτώματα χώνεψης. Αλλά δεν πρέπει να ανησυχείτε για το πόση δραστηριότητα μπορείτε να αισθανθείτε στη μήτρα μέχρι το τρίτο τρίμηνο.

«Η πρώιμη εμβρυϊκή κίνηση γίνεται αισθητή πιο συχνά όταν η γυναίκα κάθεται ή ξαπλώνει ήσυχα και συγκεντρώνεται στο σώμα της, συνήθως μεταξύ 9 μ.μ. και 1 μ.μ.«, εξηγεί. «Η μητέρα μπορεί επίσης να αισθανθεί εμβρυϊκή κίνηση μετά από το φαγητό, ειδικά αν φάει κάτι γλυκό.»

Ο Δρ Ross προτείνει να μετράτε τον αριθμό των κλωτσιών του μωρού σας, ειδικά στο τρίτο τρίμηνο, για να βεβαιωθείτε ότι το μωρό κινείται 10 φορές σε μια ώρα, τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. Αν παρατηρήσετε ότι υπάρχει λιγότερη ή μειωμένη εμβρυϊκή κίνηση κατά τη διάρκεια της ημέρας, προτείνει να «πίνετε ένα μεγάλο ποτήρι χυμό και να ξαπλώνετε στην αριστερή πλευρά για να δείτε αν το μωρό σας θα κινηθεί από τη ζάχαρη και την έκρηξη ενυδάτωσης».

Πηγή: babyradio.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!